UFS 3.0 – nejen smartphony budou mít rychlejší úložiště

UFS 3.0 – nejen smartphony budou mít rychlejší úložiště
2018-02-01T06:59:07+02:00
• 1. 2. 2018

Současné top modely nabízejí velmi rychlá úložiště s využitím standardu UFS 2.1 nebo 2.0. V obou případech se dosahuje poměrně výborných specifikací. Nyní ale JEDEC představil novou verzi UFS 3.0, u které došlo k rapidnímu navýšení propustnosti dat.

Současný standard nabízí propustnost 1,2 GB/s, přičemž nová verze 3.0 nabízí až 2,9 GB/s, což je znatelný skok. U zařízení s tímto standardem tak budeme moci pozorovat rychlejší operace s daty, což se projeví ve všech oblastech, zejména v instalaci aplikací a jejich spouštění.

Tato hodnota je stanovena jako teoretická a maximální, takže ve výsledku se můžeme dočkat i pomalejší propustnosti. Naštěstí i při nižších hodnotách bude UFS 3.0 rychlejší než UFS 2.1. Kromě toho se standard zaměřuje i na nižší spotřebu energie, ale i tak by se mělo dosahovat lepších výsledků.

Nový standard také myslí i na využití například v automobilovém průmyslu. Kromě nových funkcí pro lepší práci s daty se také stanovily pracovní teploty. Zařízení s UFS 3.0 bude možné použít v teplotním rozmezí -40 až 105 °C.

Nabízí se ale otázka, kdy se dočkáme smartphonů s UFS 3.0. Bohužel v tomto případě nepotěšíme ani jednoho milovníka top modelů. Ačkoliv společnosti již znají specifikace, tak nelze očekávat výskyt této novinky u mobilů během roku 2018. Předpokládá se, že první svého druhá se objeví možná až v roce 2019.

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat