Brzy se dočkáme smartphonu Nokia 1 Plus

Brzy se dočkáme smartphonu Nokia 1 Plus
2019-01-28T19:44:36+02:00
• 28. 1. 2019
1

Po roční odmlce by se mohl objevit nástupce modelu Nokia 1 a zároveň v pořadí třetí zástupce v rámci programu Android Go pod značkou Nokia. Společnost HMD Global bude samozřejmě přítomna během letošního ročníku veletrhu MWC v Barceloně, takže uvedení právě zde je velmi reálné. Připravovaný telefon podle prvotních informací nabídne omezenou výbavu, která ho zařadí do nejnižší třídy na mobilním trhu.

Jen to nejnutnější

Zveřejněný výpis odhaluje model Nokia 1 Plus nesoucí displej s neznámou úhlopříčkou, ale v poměru stran 18:9 a s rozlišením 960 x 480 pixelů (213 DPI). Hardwarovou stránku má zastoupit čtyřjádrový procesor MT6739 (1,5 GHz) od MediaTeku, grafický čip PowerVR GE8100, operační paměť RAM o velikosti 1 GB nebo interní úložiště s kapacitou 8 GB. Neměla by chybět ani podpora paměťové microSD karty.

Seznam specifikací uzavírají standardní funkce jako Bluetooth, microUSB port, Wi-Fi, dual-SIM či také předinstalovaný systém Android v nejnovější verzi 9.0 Pie pod křídly ekosystému Android Go. Zadní část toho o sobě zatím moc neprozradila, ale díky přiložené fotografii můžeme minimálně počítat s poměrně silnými rámečky kolem předního panelu. Prodejní cena se má pohybovat okolo hranice 100 eur (tj. cca 2 566 Kč).

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Erik Bezeréti

28. 1. 2019, 21:01

Místo produkce odpadu by se mohla Nokie zamyslet a konečně vydat pořádný high-end. Zatím to vypadá, že se na víc jak střední třídu nezmůže.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat