Netflix nechce platit Applu poplatky, rozhodl se zrušit platby skrze iTunes

Netflix nechce platit Applu poplatky, rozhodl se zrušit platby skrze iTunes
2019-01-09T16:13:58+02:00
• 8. 1. 2019

Společnost Apple nezažívá vůbec dobré období. Nejen, že se jeho nové iPhony prodávají hůře, než akcionáři a analytici mysleli, ale také ztrácí svou tržní hodnotu. Na druhou stranu se i na temném období najde trochu pozitiva.

Apple totiž i nadále pokračuje v růstu jeho služeb, které již nyní tvoří jeho značnou část příjmů. Čím dál tím více aplikací se pro iOS a macOS nachází, což je pro společnost s logem nakousnutého jablka velmi dobrým znamením – hlavně pro budoucí vývoj. 

Netflix bojuje proti poplatkům

Spousta společností je v současné době naštvaná na Apple kvůli jeho procentuální části z každého dolaru. Pokud si uživatel zakoupí aplikaci pro iOS či macOS, Apple z každého dolaru získá 30 centů, což je opravdu mnoho. V květnu se tak Netflix rozhodl odstranit možnost, aby uživatelé platili své předplatné přímo prostřednictvím Android aplikace – opět tím dal Netflix najevo, že nesouhlasí s poplatky Obchodu Play. 

Nyní zahraniční server VentureBeat prohlásil, že největší streamovací služba na světě ruší možnost platit předplatné skrze iOS aplikaci. Novinka ale bude k dispozici pouze pro nové členy, nikoliv stávající. Pokud se Apple proti tomuto kroku nijak nevyjádří, mohlo by to znamenat, že chystá svou vlastní streamovací službu pro filmy a seriály. Na druhou stranu se jedná o krok, který bude Apple stát nemalou část peněz – každý cent se počítá.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat