Facebook chystá novinku v podobě událostí pro Stories

Facebook chystá novinku v podobě událostí pro Stories
2019-01-16T12:49:00+02:00
• 16. 1. 2019

Největší sociální síť světa Facebook zažívá vůbec nejnáročnější období za celou svou patnáctiletou historii. Není se ale čemu divit, neboť se potýká s následky různých skandálů souvisejících s ochranou osobních dat, dezinformací a tzv. fake news. 

Mladí lidé navíc v poslední době více preferují sociální síť Instagram, ovšem i přesto je Facebook stále v růstu. Facebook již několik let nabízí naprosto zásadní funkci – události. Dalo by se říci, že právě tato sociální síť je stále nejlepší platformou pro pořádání společenských akcí, narozenin, koncertů a dalších velkých akcí.

Facebook dominuje trhu, má to ale háček

Facebook je již po mnoho let nejlepší platformou pro organizaci různých akcí, neboť se takové akce velmi jednoduše propagují – a většinou zcela samy. Je velmi pravděpodobné, že kdyby Facebook tuto funkci nenabízel, velmi brzy by přišel o značnou část uživatelů. 

Dává tedy velký smysl, že se právě tato americká společnost rozhodla aplikovat funkci Události do služby Stories. Facebook na své oficiální konferenci prohlásil, že uživatelé budou moci sdílet různé události skrze své Stories, čímž se mohou se svými přáteli domluvit na společném setkání a podobně. 

V současné chvíli je funkce ve stavu vývoje, respektive testování. Samotný test bude zahájen na území USA, Brazílie či Mexika, a to v následujících dnech. Kdy se dočkáme finální verze, samozřejmě nevíme. Jedno je ale jisté – funkce bude k dispozici jak pro Android, tak také iOS. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat