Google Hangouts – odloženo ukončení pro G Suite účty aktualizováno

Google Hangouts – odloženo ukončení pro G Suite účty [aktualizováno]
2019-08-21T19:30:44+02:00
• 21. 8. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

Aktualizováno 21. 8.

Původní komunikační služba Hangouts to má spočítané, ale ne tak úplně. Bude totiž nahrazena novinkami Hangouts Meet a Hangouts Chat. Původní plán byl, že v říjnu dojde k přesunutí na nové služby u účtů G Suite, tedy firemních, ale nyní dochází ke změně. Google vyslyšel zpětnou vazbu a posouvá původní termín na příští rok. K ukončení Hangouts pro G Suite by mělo dojít nejdříve v červnu 2020.

Co se týče běžných účtů, stále platí, že konec bude v roce 2020. Samozřejmě budou moci uživatelé migrovat na výše uvedené služby.

Aktualizováno 5. 3.

Poslední informace o plánu konce služby Hangouts se datují do ledna tohoto roku. Již brzy budou muset uživatelé přejít na Hangouts Meet a Hangouts Chat. Již nyní můžeme pozorovat, že aplikace Hangouts začíná mizet, respektive začal její útlum. Google zrušil podporu aplikace pro systém Wear OS pro chytré hodinky. V podstatě aplikaci jako takovou již nenainstalujete. Pokud ji v hodinkách již máte, tak se nic nemění, aspoň zatím.

Aktualizováno 22. 1.

První jsme zde měli informaci, že končí Hangouts, ale ve skutečnosti spíše dojde k přechodu k novějším službám Hangouts Meet a Hangouts Chat. Nyní Google zveřejnil plán přechodu, přičemž všechny změny se odehrají ještě letos. V roce 2020 dojde k ukončení běžného Hangouts.

První se dočkají administrátoři G Suite účtů, kteří dostanou již 16. dubna možnost přechodu na nové služby. V říjnu Google začne ukončovat Hangouts a vynutí přechod G Suite účtů na Hangouts Meet a Hangouts Chat. Později v tomto roce se začne s postupnou migrací běžných Google účtů na nové služby.

Aktualizováno 1. 12. 18:40

Scott Johnston zastávající pozici vedoucího pro komunikace v Google na svém Twitteru uvedl, že Hangouts neskončí zcela úplně. Spíše dojde ke změně, kdy uživatelé služby Hangouts dostanou verzi Chat a Meet. Jednoduše dojde k aktualizaci a původní služba spíše projde evolucí.

Původní článek 1. 12. 11:59

Google spustil Hangouts v roce 2013 a za 5 let existence si tento komunikační nástroj prošel zajímavým vývojem. Chvíli se jednalo o hlavní komunikační aplikaci, ale následně dostal konkurenci v podobě Google Allo. V tuto chvíli je Hangouts opět jediná chatovací aplikace od této společnosti. Dokonce jsme se dočkali představení verze pro firmy.

Konec v roce 2020

Web 9to5google získal informace, že podle interního plánu společnosti Google dojde k ukončení Hangouts v roce 2020. V tomto případě by se mělo jednat o běžnou verzi a firmy budou mít k dispozici stále Hangouts Meet a Hangouts Chat. Zde by se tedy jednalo o ukončení verze pro běžné uživatele.

Ačkoliv se tato zpráva nedá zatím považovat za hotovou věc, tak se samozřejmě naskýtá otázka, co bude po Hangouts. Sice to vypadá, že by Google po ukončení neměl ani jednu samostatnou aplikaci pro komunikaci, tak se zde nabízí jedna malá aplikace. Tou je Google Zprávy. Už nyní nabízí pokročilé technologie jako RCS. Pokud by byla přidána podpora pro Google účty, mohlo by se jednat o adekvátní náhradu. Musíme si ale počkat, co vlastně Google chystá a jestli nepředstaví něco jiného.

Zdroje: 9to5google.com, androidauthority.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

6. 3. 2019, 15:07

A proto Google v následujících letech prostě u žádného kecálku nezíská takovou základnu, aby to stálo za používání. Protože do teď pohřbil několik takových služeb, i těch používaných a lidi mu už prostě nevěří natolik, aby začali obdobné pokusy používat. Kdyby místo zařezávání prostě ty služby sloučil ….

Jakub Pustina

1. 12. 2018, 20:05

Google pohřbívá zaživa kecálky, aneb jak se to dělat nemá. Všichni už kvůli jejich blbé politice přešli na Messenger.

Martin Soukup

1. 12. 2018, 18:23

pokud vím google allo stále funguje, jen ho nikdo nepoužívá :)

Přemysl Vaculík

VIP 1. 12. 2018, 20:03

U Allo je oficiálně pozastavený vývoj.

Richard Fabián

23. 1. 2019, 18:07

a je potvrzený konec allo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat