Apple zaznamenal pokles příjmů, již nyní chystá lepší ceny produktů

Apple zaznamenal pokles příjmů, již nyní chystá lepší ceny produktů
2019-01-31T06:25:27+02:00
• 30. 1. 2019
4

Společnost Apple je na tom s financemi čím dál tím hůře. A podle indícií na tom nebude lépe ani v průběhu letošního roku. Pojďme se společně podrobně podívat na finanční stav Applu za první čtvrtletí.

Apple má problém s prodeji iPhonů

Zisk společnosti s logem nakousnutého jablka v prvním fiskálním čtvrtletí měl tendenci klesat. Za toto období dokázal Apple vydělat „jen“ 19,97 mld. amerických dolarů, přičemž ve stejném období loňského roku na tom byl o něco lépe – 20,07 mld. dolarů. Celkové příjmy se pak snížily o pět procent na 84,3 mld. amerických dolarů. 

Samotný Tim Cook, tedy CEO společnosti Apple, své investory varoval, že další pokles příjmů očekávají i v tomto čtvrtletí. Za klesajícími příjmy údajně stojí malá poptávka po nových iPhonech, hlavně v Číně, což je největší trh na světě. 

O této skutečnosti však Apple informoval o něco dříve, a to prostřednictvím své tiskové zprávy, kterou předložil svým investorům a široké veřejnosti. Původně americká společnost očekávala příjmy mezi 89 až 93 mld. dolarů. Jestliže bude vše pokračovat podobným tempem, druhé fiskální čtvrtletí bude pro Apple také špatné. V tomto období totiž očekává příjmy ve výši 55 až 59 mld. dolarů, což je o něco méně než informovali analytici – ti hlásili příjmy okolo 61 mld. dolarů.

Podle zahraničních serverů nyní Apple přehodnocuje plánování cen produktů, neboť doposud ceny převáděl z amerického dolaru, což produkty v některých zemích značně prodražilo. Apple se údajně chystá vrátit k časům, kdy iPhone odpovídal místním cenám. 

Zdroje: fonearena.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

30. 1. 2019, 17:58

Apple narazil na cenové stropy a natahování zákazníků o co nejvíce $ pokračuje v nižší rovině. Je krásné sledovat na na své ovce s**e a ony mu to ještě žerou přímo od zadku……

Apple ma na krku dalsi skandal s odpocuvanim!!!

Přemysl Vaculík

VIP 30. 1. 2019, 13:00

To není odposlouchávání, je to chyba v aplikaci/systému, proto nyní služba nefunguje a řeší se náprava.

No ona ta chyba mohla právě za to, že mohl být člověk odpouslachaván. Nicméně, včera jsem po dlouhé době viděl zprávy na nově nebo primě a tam problém opravdu nehorázně zveličili..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat