Apple údajně chystá předplatné pro mobilní hry

Apple údajně chystá předplatné pro mobilní hry
2019-01-31T07:49:28+02:00
• 31. 1. 2019

Společnost Apple měla o herní trh zájem již před devíti lety. Právě v té době poprvé zveřejnila službu v podobě Game Center. Hlavním úkolem této služby bylo sjednocování výsledků v jednotlivých aplikací (her), díky čemuž mohli uživatelé své výsledky porovnávat s dalšími hráči. 

Bohužel byla služba Game Center z operačního systému iOS nadobro odstraněna, a to v roce 2016. Apple funkci odstranil z důvodu nezájmu široké veřejnosti. Nyní se však zdá, že se stejnojmenná společnost chystá na herní trh opět vrátit. 

Apple chce být úspěšný jako herní studia

Dle zahraničního serveru Fonearena bude Apple nabízet speciální předplatné pro mobilní hry. Svým způsobem by se tato forma předplatného mohla přirovnat například k Apple Music. Apple je údajně téměř ve finální fázi vývoje, neboť nyní domlouvá poslední detaily s herními studii. 

S největší pravděpodobností si Apple pro své uživatele chystá podobnou formu předplatného, jako nabízí u služby Apple Music. Velmi jednoduše řečeno bude uživatel měsíčně platit nízký poplatek, čímž získá přístup k vybraným hrám. 

Herní průmysl a celkově trh v poslední době zažívá opravdové žně. Největší podíl na popularizaci mají samozřejmě velká herní studia, která stojí například za hrou Fortnite a podobně. Právě ta dokázala vydělat velké jmění, tudíž není divu, že se o tento segment zajímá i Apple. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat