Apple najal bývalého zaměstnance Samsungu, bude zodpovědný za vývoj baterií

Apple najal bývalého zaměstnance Samsungu, bude zodpovědný za vývoj baterií
2019-01-25T10:39:28+02:00
• 25. 1. 2019
1

Že se Apple snaží být čím dál tím více nezávislou společností, již nějaký ten pátek víme. Pokud má po ruce vývojový tým a správnou technologii, snaží se hardwarové součástky dodávat z vlastních řad. To je mimo jiné hlavní důvod, proč nyní chystá vlastní MicroLED technologii pro displeje. Ovšem jsou i oblasti, které Apple sám nedokáže pokrýt – například procesory a baterie. To by se však v budoucnu mohlo změnit.

Apple chce být nezávislou společností

Apple do svých řad přivítal nového člena, který by mohl pomoci společnosti zbavit se závislosti na dodavatelích baterií. Novým členem se stal Soonho Ahn, který doposud působil u konkurenčního Samsungu. A právě v jihokorejské společnosti měl na starost vývoj všech akumulátorů. 

V Samsungu mimo jiné zaujímal pozici Senior Viceprezident, a to do roku 2015. Zde se staral o vývoj všech lithiových baterií. A tuto pozici obsadil nyní i v konkurenčním Applu. Jde o poměrně zajímavý příběh, neboť akumulátory Applu dodává právě Samsung. 

Vzhledem k tomu, že Soonho Ahn přešel ke společnosti s logem nakousnutého jablka, pravděpodobně má Apple v plánu vyrábět vlastní baterie. Tím by se samozřejmě zbavil dalšího dodavatele. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

25. 1. 2019, 14:19

No, hlavně jestli nevzali toho, kterého vyhodil Samsung za ty bouchající baterie. Vůbec bych se nedivil, každý pitomec jde výš.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat