App Store vývojářům vydělal přes 120 mld. dolarů

App Store vývojářům vydělal přes 120 mld. dolarů
2019-01-30T14:29:15+02:00
• 30. 1. 2019

Společnost Apple odstartuje Entrepreneur Camp ve svém novém sídle v Cupertinu. Do této akce bylo pozváno jedenáct společností, které se soustředí na vývoj mobilních aplikací. Nejedná se ale o klasické společnosti, nýbrž o firmy, které vedou jen ženy. 

Pozvané společnosti budou mít jedinečnou příležitost potkat se s vedením Applu a dalšími zaměstnanci. Kromě toho se zúčastní nemalé řady workshopů. Apple navíc při této příležitosti zveřejnil nová čísla týkající se příjmů App Storu. 

App Store je zlatým dolem

Od 10. prosince 2008, tedy od příchodu tohoto obchodu s aplikacemi na trh, dokázala společnost Apple vývojářům vydělat přes 120 mld. amerických dolarů. Jinými slovy, App Store se pro vývojáře stal zlatým dolem. 

Příjmy z App Storu, respektive iOS, aplikací neuvěřitelně rychlým tempem rostou, přičemž za posledních 12 měsíců bylo vygenerováno více než 30 mld. dolarů. Apple navíc v červnu loňského roku (na WWDC) prohlásila, že 100 mld. dolarů vrátil vývojářům. 

Společnost Apple do této statistiky počítá pouze přímé příjmy, mezi které patří placené stahování, nákupy v aplikacích a odběry. Vývojáři ale mohli vygenerovat mnohem více příjmů, například prostřednictvím reklam a podobně. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat