Oppo představilo vlastního asistenta Breeno

Oppo představilo vlastního asistenta Breeno
2018-12-28T07:50:00+02:00
• 28. 12. 2018

Breeno je dalším z řady hlasových asistentů, který využije výrobce telefonů Oppo ve svých zařízeních. Postaví se tak do řady podobných projektů, jako je Bixby od Samasungu či XiaoAI od Xiaomi.

Univerzální řešení pro IoT

Oppo hodlá nasadit svého hlasového asistenta ve svých telefonech, o sesterských značkách Vivo a OnePlus nebyla zmínka. Oppo hodlá používat Breeno asistenta namísto Google Asistenta, možná proto, že ne všechny služby od Google mohou být do budoucna dostupné v Číně, kde zmíněný výrobce sídlí. Oppo plánuje využití hlasového asistenta i pro další zařízení než jenom na telefony, ale i do dalších IoT.

Breeno

Breeno se má stát asistentem, který se bude učit chování uživatele daného zařízení a následně se podle něho řídit a přizpůsobovat mu prostředí telefonu dle jeho potřeb a využívání. Breeno například na letišti uživateli na telefonu ukáže informaci o jeho nadcházejícím letu a připraví palubní lístek (což již ale Google sám dělá). Podobné návrhy bude dělat i s dalšími místy na základě lokace. Wu Heng z Oppa doufá, že rozvoj 5G sítě, AI integrace, AR prostředí a cloud computingu přinese nový hardwarové a softwarové řešení, mezi které mají patřit i hlasoví asistenti. Uvedení Breena do telefonů značky Oppo očekáváme v příštím roce.

Breeno

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat