Obchod Play – končí Over-The-Air instalace

Obchod Play – končí Over-The-Air instalace
2018-12-21T18:05:17+02:00
• 21. 12. 2018
2

V roce 2013 jsme se dočkali novinky v podobě Over-The-Air instalace aplikací do mobilních telefonů se systémem Android z webových stránek mimo Obchod Play. V podstatě se jednalo o možnost, kdy si vývojář umístil na své webové stránky speciální část kódu umožňující instalaci aplikace bez toho, aniž by uživatele musel přesměrovat do Obchodu Play pomocí prostého webového odkazu.

Konec Over-The-Air

Google očekával od funkce Over-The-Air větší rozšíření možností vzdálených instalací aplikací a her. Představa byla jednoduchá, zejména u vývojářů s větším počtem titulů. Například herní studio mohlo nabídnout u všech svých aplikací na svých webových stránkách možnost přímé instalace. Díky tomu by se uživatel nemusel přímo proklikávat do Obchodu Play.

Bohužel se tato novinka moc nerozšířila. Google sice neposkytl informace, jak moc byla využívána, ale asi jste se s ní ani moc nesetkali na běžných webových stránkách. Vývojář pro nasazení musel integrovat Over-The-Air na své stránky zároveň s nasazením Google+ přihlášení. A právě zde je problém.

Google+ oficiálně končí v dubnu, ale samotné API pro vývojáře bude ukončeno již na začátku března. Navíc začne být nestabilní již koncem ledna. Vzhledem k tomu, že Over-The-Air je napojeno přímo na Google+ API, bude tato funkce v dohledné době ukončena. To samozřejmě bude vyžadováno, aby byly uskutečněny patřičné kroky ze stran vývojářů, zejména majitelů webových stránek, kde došlo k nasazení.

Zdroj: developers.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Filip Krejdl

23. 12. 2018, 13:47

Kdysi jsem tuhle funkci používal často. Doma jsme neměli router s Wi-Fi, tak jsem vždy vybral několik aplikací, které chci nainstalovat a v restauraci s free Wi-Fi si je cestou ze školy stáhnul. Řešení to sice nebylo nejlepší, ale nic jiného mi v tu dobu nezbývalo. xD
Poslední dobou jsem ale tuhle funkci využil jen párkrát, tudíž mi moc chybět nebude.

Přemysl Vaculík

VIP 23. 12. 2018, 18:36

Tady nejde ale o vzdálenou instalaci z Obchodu Play, ta je a stále bude k dispozici.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat