iOS 12 je nainstalováno na 70 % zařízení

iOS 12 je nainstalováno na 70 % zařízení
2018-12-06T11:00:06+02:00
• 6. 12. 2018

Společnost s logem nakousnutého jablka u posledních verzí svého operačního systému iOS zaznamenala menší zpomalení, tedy alespoň z hlediska přijetí mezi uživateli. Majitelé iPhonů a iPadů zkrátka nechtěli na své přístroje instalovat nové systémy a není se čemu divit. 

Několik posledních systémových verzí iOS nebyly hodnoceny v některých ohledech kladně, neboť Apple vydával aktualizace s desítkami různých chyb. To pochopitelně nejednoho jablíčkáře nepotěšilo, čímž iOS ztrácelo jakousi důvěru mezi veřejností.

iOS 12 je opravdu populární verze

Apple však na letošním červnovém WWDC 2018 slíbil, že jeho nový operační systém iOS 12 bude zaměřen hlavně na optimalizaci a zvýšení výkonu. U novějších modelů si zrychlení příliš nevšimnete, ovšem od iPhonu 7 a níže už ano. Takový iPhone 5s nyní běží jako zamlada. 

Bylo tedy jen otázkou času, kdy se iOS 12 stane mezi uživateli populární. Podle údajů shromážděných společností Apple je nový systém nainstalován na 70 % zařízení. Zajímavé ale je, že systém je nainstalován na 72 % zařízení prodaných za poslední čtyři roky. V porovnání s loňským měsícem, Apple v tomto směru zaznamenal 10% nárůst, což už je docela výrazné číslo. Je jasné, že iOS 12 překonalo iOS 11 z hlediska míry přijetí za stejné časové období.

Každopádně, v současné chvíli je nejnovější systém iOS 12 nainstalován na 70 % zařízení. Starší verze iOS 11 aktuálně používá 21 % zařízení a starší verze systémů jsou nainstalovány na 9 % zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat