Samsung Galaxy A8s s „dírou“ na fotkách před oficiálním představením aktualizováno

Samsung Galaxy A8s s „dírou“ na fotkách před oficiálním představením [aktualizováno]
2018-12-07T15:05:41+02:00
• 7. 12. 2018
5

Aktualizováno 7. 12.

Již za pár dnů se světu představí první smartphone od Samsungu, která bude mít v displeji díru pro přední kamerku. Nyní prochází certifikačními procesy, díky kterým se dozvídáme, jak vlastně bude vypadat ze všech stran.

Sice poslední obrázek není dostatečně dobře nasvícený, ale při bližším pohledu se potvrzuje otvor v displeji. Je tedy otázka, kdo tuto novinku zvládne nejlépe integrovat – Samsung s Galaxy A8s, Lenovo s modelem Z5s, Huawei Nova 4 nebo Honor View 20?

Aktualizováno 3. 12.

Chvíli se zdálo, že by Samsung mohl být předběhnut společností Huawei, aspoň co se týče prvního smartphonu s dírou v displeji. Nyní je ale jasné, že prvním výrobcem s takovým mobilem bude právě Samsung, jelikož Galaxy A8s předběhne Huawei Nova 4 o týden. Konkrétně se máme těšit na datum 10. prosince, jak uvádí oficiální pozvánka jihokorejské společnosti.

Aktualizováno 26. 11.

Minulý týden jsme se dozvěděli o chystaném smartphonu Galaxy A8s od Samsungu, který by měl jako jeden z první modelů nabídnout displej s dírou pro kameru, což je náhrada za výřez. Nyní se začíná spekulovat i o specifikacích, díky kterým budeme moci zařadit novinku do střední třídy. Samozřejmě bude záležet ještě na konečné ceně, ale jak známe Samsung, konečná cena by se mohla přehoupnout přes 10 000 Kč.

Údajné specifikace

  • displej: 6,39 palců, Full HD+, Infinity-O
  • procesor: Snapdragon 710
  • RAM: 6 GB
  • úložiště: 64/128 GB + microSD (až 512 GB)
  • Android 9 Pie + OneUI
  • Foťáky:
    • zadní: 24 + 10 + 5 MPx
    • přední: 24 MPx
  • rozměry: 159,11 x 74,88 x 7,38 mm
  • baterie: 3400 mAh

Zajímavé je, že u této spekulace se zmiňuje využití displeje od společnosti BOE, ale spíše odhadujeme, že Samsung půjde vlastní cestou. Případně Samsung využije pro část dodávek konkurenční zobrazovací panel.

Původní článek 22. 11.

Samsung se nedávno pochlubil komerčním ohebným displejem, ale v rámci samotné akce došlo také na uvedení dalších typů, mezi kterými je i displej s otvorem pro foťák a dodatečné senzory. Německý web allaboutsamsung.de získal informaci, že by se takový displej měl objevit u u nadcházejícího modelu střední třídy, Samsungu Galaxy A8s.

Galaxy A8s

Novinka bude zřejmě vycházet z modelu Galaxy A7, tedy nabídne tři foťáky na zadní straně. Menší designová změna se odehraje v umístění čtečky otisků prstů. Zatímco model A7 ji má na boku, A8s ji bude mít umístěnou na zadní straně.

V tuto chvíli nemáme k dispozici reálné fotografie nebo tiskové rendery. Na druhou stranu redaktoři webu allaboutsamsung.de vytvořili rendery, které jsou vytvořeny na základě informací, které mají k dispozici. Dle všeho bude mít Galaxy A8s displej s otvorem pro kamerku. Samsung by tak chtěl u této třídy nabídnout zařízení s maximálním využitím přední strany pro zobrazovací panel.

Bohužel neznáme ani náznaky specifikací. Na to si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Možná se dočkáme uvedení na blížícím se veletrhu MWC v Barceloně, který se odehraje v první čtvrtině příštího roku. Je zde také možnost, že by Samsung představil novinku i na samostatné akci.

Zdroje: fonearena.com, phonearena.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 12. 2018, 19:06

Teda otřesné to je ????

A bude to loď nebo telefon?

Martin Jeřábek

VIP 3. 12. 2018, 18:33

Bude to warship :D

Martin Jeřábek

VIP 3. 12. 2018, 15:59

PS ta fialová barva je boží.

Martin Jeřábek

VIP 3. 12. 2018, 15:59

Display je typu LCD.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat