Apple a Xiaomi vévodí dodávkám s wearable

Apple a Xiaomi vévodí dodávkám s wearable
2018-12-07T12:14:55+02:00
• 7. 12. 2018

Analytická firma IDC zveřejnila aktuální žebříček týkající se dodávek tzv. nositelných zařízení během 3. čtvrtletí tohoto roku. Zatímco chytré telefony mají nejúspěšnější období zřejmě za sebou, tak odvětví s wearable evidentně pomalu přebírá štafetu. Trh momentálně táhnou hlavně dva tradiční výrobci, kteří jsou zaměřeni převážně na určitou část uživatelů a vůbec si nezasahují do záběru v rámci odlišných segmentů.

1/3 pro Apple s Xiaomi

V období od 1. července do 30. září bylo dohromady dodáno na trh 32 milionů kusů zařízení a představuje meziroční nárůst ve výši 21,7 % oproti 3. čtvrtletí roku 2017 (26,3 milionů). První místo si zajistila firma Xiaomi s podílem 21,5 %, kterému nejvíce přispěl cenově dostupný fitness náramek Mi Band 3. Čínský výrobce jen v domácím prostředí jich zvládal prodat úctyhodných 6,9 milionů kusů.

Za druhý konec táhne kalifornský Apple s prémiovými hodinkami Watch, kterých celkem za 3. čtvrtletí vyexpedovali 4,2 milionů, a to odpovídá podílu 13,1 %. Třetí místo si dokázal pohlídat Fitbit, přestože skončil v propadu o 3,1 % díky zmenšené dodávce o 300 tisíc kusů. Do budoucna můžeme očekávat nárůst čísel u prvních dvou jmenovaných, k nimž se bude přibližovat třetí Fitbit, pokud nadále pojede ve vyjetých kolejích.

Zdroje: idc.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat