watchOS 5.1.2 přináší podporu EKG a další novinky

watchOS 5.1.2 přináší podporu EKG a další novinky
2018-12-07T15:49:33+02:00
• 7. 12. 2018

Společnost Apple konečně zveřejnila zcela novou aktualizaci pro její chytré hodinky Apple Watch. Samozřejmě největší zaznamenanou novinkou je implementace funkce EKG pro nové Apple Watch Series 4. 

V současné chvíli je funkce EKG k dispozici pouze na území USA. Poměrně slušných novinek se ale dočkali také majitele starších generací. Pojďme si tedy společně nový operační systém watchOS 5.1.2 podrobněji představit. 

watchOS 5.1.2 přináší hned několik novinek

Apple do nové aktualizace v podobě watchOS 5.1.2 implementoval novou aplikaci EKG pro nejnovější Apple Watch Series 4. Ta je však k dispozici pouze pro USA – k rozšíření dojde ve chvíli, jakmile Apple dostane další potřebné certifikace. 

Nicméně, hodinky nyní umožňují pořídit elektrokardiogram podobný jednosvodovému EKG záznamu. Kromě toho také dokáže rozpoznat, zda srdeční rytmus uživatele vykazuje známky fibrilace síní nebo zda má sinosový průběh – pokud ano, srdce uživatele pracuje zcela v pořádku. 

To ale není vše. Apple totiž přidal možnost, pomocí které, po klepnutí na bezkontaktní čtečku v aplikaci Wallet, získáte přímý přístup k lístkům do kina, kupónům a zákaznickým kartám. Kromě toho jsme se dočkali také nových animovaných oslav, které se objeví ve chvíli, kdy dosáhnete maximálního počtu při soutěžních aktivitách.

Mezi poslední dvě novinky pak patří komplikace Infograf – pro Mail, Mapy, Zprávy, Najít přátele, Domácnost, News, Telefon a Dálkový ovladač – a aplikace Vysílačka v Ovládacím centru. 

Apple Watch by mohly zachránit lidské životy

EKG vyšetření jsou nejčastěji prováděny v lékařských ordinacích a nemocnicích, ale pro ty, kteří potřebují častější sledování, jsou zde připraveny monitory EKG s nepřetržitým používáním. Díky tomu může přístroj odhalit nepravidelné srdeční rytmy a jiné zvláštnosti. Apple Watch by tak měly být schopné předvídat a sledovat srdeční choroby.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat