Essential odkoupil CloudMagic, společnost stojící za vznikem Newton Mail

Essential odkoupil CloudMagic, společnost stojící za vznikem Newton Mail
2018-12-15T15:44:16+02:00
• 15. 12. 2018

Newton Mail byl svého času velmi oblíbenou alternativou za Gmail, a přestože měla tato služba více než 40 000 měsíčních předplatitelů, společnost ukončila její činnost v prosinci letošního roku. Zajímavé však je, že i přes ukončení činnosti byla mobilní aplikace stále k dispozici ke stažení. Nyní víme, proč tomu tak bylo.

Essential nezažívá dobrý rok

Dle všeho za to může nedávná akvizice, která proběhla mezi společností Essential a CloudMagic – firma stojící za vznikem Newton Mail. Podrobnosti akvizice samozřejmě nebyly ještě zveřejněny, zato jsme se dozvěděli, jak to bude s e-mailovou službou do budoucna. 

E-mailová služba se s největší pravděpodobností stane exkluzivním zbožím pro zařízení společnosti Essential. Ve skutečnosti ale společnost nezažívá kdovíjak dobrý rok. Essential totiž údajně odložil své plány týkající se nástupce Essential Phone. Firma navíc musela v průběhu letošního roku propustit zhruba 30 % svých zaměstnanců. 

Společnost Essential však prohlásil, že nyní pracuje na zcela novém telefonu s podporou AI. Ten bychom ve finále mohli ovládat pomocí hlasových příkazů. Je zcela možné, že i v tomto oboru bude společnost CloudMagic užitečná. 

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat