Čeká nás drobná změna u Google Zpráv

Čeká nás drobná změna u Google Zpráv
2018-12-27T08:44:58+02:00
• 27. 12. 2018

Google má problém s komunikačními službami, nebo spíše sám pořádně neví, co vlastně vyvíjet. Nedávno jsme se dozvěděli, že nás čekají změny u Hangouts. Také došlo na oznámení konce služby Allo. Naštěstí je zde jiná služba, která by se mohla stát pro Google velmi důležitou. Samozřejmě myslíme Zprávy, které jsou dostupné pro Android a mají svého klienta pro webové stránky – Zprávy pro web. Právě zde by se mohla odehrát drobná, ale významná změna.

Zprávy pro web se přesunou

Díky objevu v rámci zdrojových kódů projektu Chromium jsme se dozvěděli, že Google plánuje přesunutí webového klienta Zpráv z adresy messages.android.com na messages.google.com. Změna by mohla proběhnout v první čtvrtině roku 2019 a po nějakou dobu budou fungovat obě adresy, pravděpodobně. Sice se jedná o drobnost, které si možná uživatelé ani nevšimnout, ale zřejmě se jedná o předzvěst něčeho jiného.

Dost se totiž spekulovalo, že se Google zbavuje slovíčka Android. Byl by to i logický krok, vzhledem k tomu, že chystá nový operační systém Fuchsia, který nahradí Android. Díky omezení slova Android jen na operační systém bude jednodušší následný přechod, zejména z pohledu marketingu. Ostatně jsme se dočkali odebrání slovíčka Android u systému pro hodinky, který se nově jmenuje jen Wear OS.

Název Wear OS byl také zvolen také kvůli lepší adopci na konkurenční platformě iOS. I možná toto bude důvod k přesunu na novou webovou adresu. Sice je to jen náš odhad, ale možná se dočkáme významného kroku, kdy by se služba Zprávy stala multiplatformní. Zde by ale bylo nutné, aby služba jako taková nebyla závislá jen na SMS, MMS a RCS. Bylo by skvělé, kdyby se služba Zprávy dočkala možnosti posílání zpráv skrze internet, bez přímého zapojení mobilních operátorů.

Nyní si musíme počkat, co vlastně Google plánuje. Jestli se bude jednat o obyčejný přesun služby na novou webovou adresu, nebo nás čekají další zásadní novinky.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat