Spotify si opět předplácí více uživatelů

Spotify si opět předplácí více uživatelů
2018-11-04T09:44:00+02:00
• 4. 11. 2018
6

Dnes zveřejněná finanční zpráva pro investory společnosti Spotify odhaluje skutečná čísla, která jsou v poslední době předmětem mnoha diskuzí. Hudební služba čím dál více bojuje s uživateli hledající bezplatnou cestu k poslechu hudby. Nicméně konečný výsledek za třetí čtvrtletní letošního roku hraje ve prospěch firmy a při udržení nově nastavených pravidel mají nakročeno k vytouženému cíli.

Spotify je na velmi dobré cestě

Hudební streamovací služba si oproti předchozímu čtvrtletí polepšila o čtyři miliony předplatitelů – v součtu jich v současné době má 87 milionů. Dokonce došlo také na nárůst celkového počtu uživatelů, který ještě v loňském roce činil 101 milionů, nyní 191 milionů. Bohužel však pro společnost zvýšené počty nevedly ke skutečnému zisku, a to i přesto, že nyní ztráty činí pouhých 6 milionů eur (v předchozím čtvrtletí 90 milionů eur). 

Spotify má opravdu velmi dobře našlápnuto a je jen na něm, jak se svou současnou pozicí do budoucna naloží. Společnost na své tiskové konferenci prohlásila, že velmi detailně sleduje, jak se uživatelé pohybují na její platformě – zda odcházejí ke konkurenci či zůstávají. 

Hudební streamovací služba se nyní velmi snaží svůj produkt zlepšovat. Důkazem toho je například nové vyhledávání napříč celou hudební platformou. Spotify totiž nyní nabízí rychlejší způsob vyhledávání. Když tedy klepnete na tlačítko Search, dostanete se na původní vyhledávací panel (v horní části aplikace). Novinkou však jsou další tlačítka pro vyhledávání v rámci vlastních nejlepších žánrů. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Dave Wojnar

5. 11. 2018, 5:46

lul vážně si to někdo platí..

Já jsem to napsal asi blbě a nepochopili jste o co mi jde. Já samozřejmě vím, že si můžeš stáhnout ty věci do mobilu a používat je pak klidně bez internetu. Zkoušel jsem právě Spotify i Hudbu Google s předplatným cca půl roku každou. Ale pro mě je smysl těchto aplikací právě v tom, že je v telefonu mít nemusíte. Nezabírají vám žádné místo a kdykoliv si vybere to na co zrovna máte náladu a nemusíte si vystačit s pouze s tím co máte právě uloženo. Já osobně třeba 100 alb co mi zabírají 10 GB v úložišti. Do toho člověk už musí přemýšlet co si stáhne za seriál nebo film a navíc čekání na stažení. A teď vám do toho polovina lidí řekne když už to musím stahovat a mít to v mobilu nebo tabletu napevno tak mám za to zaplatit nebo si to stáhnout rovnou zadarmo? (Pirátství) To samé jakákoliv práce s vašimi daty jako fotky, dokumenty, videa a pracovní věci. Proč to v době cloudové, nemůžou dotáhnout dokonce a udělat to funkční vždy a všude bez ohledu FUP?

Stream hudby a vůbec nějaké větší rozšíření cloudových služeb a pak třeba následné sledování videí a fotek s cloudu přímo, bude mít smysl až tehdy, kdy budou datové tarify neomezené a nebo dostatečně velké datové balíky za rozumné peníze. 1 TB za 200 Kč apod. Do té doby je to nesmysl hlavně v našich končinách. Omezovat se při použití jen na WiFi je blbost.

Attila Szabó

4. 11. 2018, 16:45

Stanislav evidentne nepoužívaš tieto služby lebo potom by si vedel že pri streamovacich službach ako sú napríklad Spotify alebo Netflix si hudbu alebo film môžeš stiahnuť do mobilu (napríklad cez WiFi) a potom počúvať – pozerať aj bez internetového pripojenia. Samozrejme pokiaľ máš službu predplatenú… Aspoň ja to tak robím a nepotrebujem nonstop byť online. Takže až taký nezmysel to nieje!

Karel Straka

5. 11. 2018, 0:12

Souhlas.

Jaromír Heimlich

5. 11. 2018, 20:26

Nehledě na to, že tohle ti na cestách sežere minimum dát a když už jsi náruživý posluchač měnících se věcí, můžeš si zaplatit neomezený balíček na stream hudby/videa?
A nebo nám můžeš vystavit nové sítě a ukázat jak v praxi funguje 200 TB za 200 Kč, jak to sítě zvládají, následné kolik se ti vrátilo a kolik máš na investice do upgradu sítě nových generací. Tohle může myslet vážně snad jen někdo na úrovni Okamury.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat