iHeartRadio je těsně před bankrotem, zachránit jej má Apple

iHeartRadio je těsně před bankrotem, zachránit jej má Apple
2018-11-04T08:00:36+02:00
• 4. 11. 2018

iHeartMedia je v USA největší rozhlasová společnost, která v posledních měsících zažívá velmi krušné období. Americká společnost má totiž obrovské dluhy, které čítají více než 20 mld. dolarů, což je mimo jiné hlavní důvod, proč nyní chce, aby ji odkoupil Apple. Jestliže iHeartMedia nesežene žádného investora, který by dluhy zaplatil, bude muset vyhlásit osobní bankrot. 

iHeartRadio by mohl odkoupit Apple

Financial Times prohlásil, že Apple je jedním z několika horkých kandidátů, které iHeartMedia oslovilo. Pokud by se jablečný technologický gigant rozhodl do iHeartMedia investovat, získal by pouze akciový podíl. 

Kromě akciového podílu by Apple získal hlavně dostatečnou distribuci do služby Apple Music Beats 1, čímž by se rozšířila k hlasovému vysílání. V současné době je navíc Beats 1 k dispozici pouze skrze aplikace Apple Music a iTunes. Kromě distribuce by Apple získal i mnohem větší uživatelskou základnu. 

Apple nedávno odkoupil společnost Shazam a Beats, ovšem investice do externích společností jsou pro jablečného giganta mnohem vzácnější. Naposledy se totiž Apple rozhodl podílet na čínské službě Did Chuxing či ve vývoji mikročipů pro Toshiba. Současné spekulace kolem iHeartRadio Apple odmítl komentovat. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat