Microsoft a jeho nový patent odhaluje Surface s displejem na zádech

Microsoft a jeho nový patent odhaluje Surface s displejem na zádech
2018-11-04T13:22:13+02:00
• 4. 11. 2018

Redmondská společnost Microsoft se nedávno dočkala patentu, který získala od amerického patentového úřadu a úřadu pro ochranné známky. Patentový dokument se nyní dostal na internet, díky čemuž máme možnost nahlédnout do budoucích plánů Microsoftu. 

Dle patentu americká společnost chystá Surface zařízení s displejem na zadní straně. Již z minulosti víme, že právě Microsoft patentuje spoustu věcí, na druhou stranu se často jedná o velmi zajímavé nápady – a nedávno podaný patent to jen potvrzuje.

Microsoft zřejmě chystá nový Surface

Patent je určen pro „reflexní displej“, jenž může být použit jako primární či sekundární displej daného zařízení. Na přiložených snímcích můžete jasně vidět, jak si Microsoft použití takového displeje představuje. 

Na fotografii se nachází tablet s připojenou klávesnicí, přičemž na zadní straně tabletu je implementován displej s textem „Metallic Writing Surface“. Tento speciální displej nabízí řadu vrstev, díky čemuž se tváří jako kovový povrch. Skvělé ale na tomto displeji je, že může být použit také pro čtečku otisků prstů a tak podobně. V současné chvíli vypadá technologie velmi zajímavě, bohužel nevíme, zda se v budoucnu takového zařízení skutečně dočkáme. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat