Samsung Youm a Green LCD + prototyp mobilu na videu

Samsung Youm a Green LCD + prototyp mobilu na videu
2013-01-09T21:13:21+02:00
• 9. 1. 2013

Samsung letos působí na veletrhu CES trochu jinak než všichni ostatní výrobci, kteří se zde nechlubí novinkami z oblasti smartphonů nebo tabletů. Kromě uvedení 8jádrového procesoru Samsung představil budoucnost displejů. Ta se skrývá ve flexibilní technologii.

Nejedná se o ohebné mobily, byť k tomu má poměrně blízko. Svým ohebným displejům dal název Youm a v Las Vegas uvedl svou představu využití této technologické novinky. Je možné, že se v budoucnu setkáme se zařízením, jež nebudeme moci zařadit mezi smartphony, tablety nebo kategorie mezi. Zřejmě tak vznikne absolutně nový druh mobilního zařízení.

Ve výsledku si budete moci pořídit smartphone, který bude něco jako kniha. Jednoduše rozložíte jeho displej a získáte rovnou tablet. Takže se bude jednat o takové mobilní zařízení, které zboří hranici mezi tabletem a smartphonem. Samozřejmě se zde využívá technologie OLED. V tuto chvíli se jedná spíše o vizi, na kterou si budeme muset počkat.

V souvislosti s Youm displeji se také zmínil o technologii Green LCD, která je momentálně ve vývoji a usilovně na ní pracují. Korejský výrobce si slibuje až 25% úsporu energie, ale přesnější informace zatím nemáme. V tuto chvíli by bylo dokonce i předčasné něco odhadovat.

Ale aby to nebylo jen o povídání ohledně novinek, Samsung představil také prototyp smartphonu s ohebným displejem. Web The Verge si jej dokonce mohl osahat a díky tomu zde máme světovou novinku na dosah.

Z videa je jasné, že v tuto chvíli je k dispozici pouze prototyp, který má výrazně zahnutý displej. Právě na okraji se mohou zobrazovat dodatečné informace nebo ovládací prvky, které nepotřebujete mít na hlavní ploše. Samozřejmě se nakonec Youm může objevit v různých variantách.

Rozhodně se máme na co těšit. Nejprve se asi setkáme s modely se zahnutým displejem, ale následně budou k dispozici již zmiňovaná zařízení, která budeme moci rozkládat. Chtěli byste smartphone, který můžete rozložit do velikosti tabletu?

Zdroje: engadget.com, phonearena.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat