Pixel Pulse aneb když vám chybí notifikační LED

Pixel Pulse aneb když vám chybí notifikační LED
2018-11-15T19:46:10+02:00
• 16. 11. 2018
7

Velcí fanoušci a zároveň uživatelé operačního systému Android se již v minulosti několikrát snažili udržet při životě funkce, které OEM výrobci považují za zbytečné. Za celou historii chytrých mobilních telefonů jsme podobné snahy ze strany skalních fanoušků viděli již několikrát.

Pixel Pulse pro vybrané modely

Takového 3,5mm jack konektoru se uživatelé Androidu vzdávali velmi těžce a dělali vše proto, aby konektor OEM výrobci zachovali. Na absenci tohoto zastaralého konektoru jsme si ale i přesto museli všichni zvyknout. Nyní se ale mračna stahují nad notifikační LED diodu.

Hlavním úkolem této součástky je upozorňování na příchozí oznámení – SMS zprávy, telefonní hovory a podobně. Tato funkce byla součástí Androidu takřka od samotných začátků, postupem času ale pomalu a jistě zaniká. Je tu naštěstí aplikace Pixel Pulse, která se vše pokusí vrátit do starých kolejí.  Například nedávno představené telefony, jako jsou Pixel 3 a OnePlus6T, bohužel notifikační LED diodou nedisponují.

Aplikace Pixel Pulse, kterou vytvořil jeden z členů XDA, dokáže notifikační LED diodu nahradit, a to pomocí displeje vašeho telefonu. Ve své podstatě aplikace funguje tak, že při příchodu SMS zprávy začne displej blikat, přesně jako tomu bylo v případě LED diody. Samozřejmě si způsob blikání, barvy a další můžete speciálně upravit v aplikaci samotné. 

Nastavit si také dokonce můžete, jakým způsobem a jaké notifikace vlastně budou takto zvýrazněny. Aplikace je samozřejmě k dispozici pro všechny mobilní telefony, podmínkou však je přítomnost Androidu 8.0 nebo novější.

logo-app Pixel Pulse (BETA) Compass Apps Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Dave Wojnar

19. 11. 2018, 9:46

P***** to jim jde vymýšlet ale zachovat tu danou funkci nebo hardware to neumí…

Asi jediná možnost jak omezit notifikacni lištu, tak aby mohla být vlastně ještě lepší.Ipsko bez led diody je ale zase krok zpět.

Myšlenka dobrá, ale na IPS to musí žrát a na OLED vypalovat.
Nebo se to posouvá jako spořič?

Už delší čas je na Obchodu Play aplikace NoLED, která funguje bez ohledu na verzi androidu a značku telefonu. Mohu doporučit. Tohle asi bude něco podobného jen pro Pixely.

A je to pouze pro pixel???

Tomáš Valigura

15. 11. 2018, 19:13

Nějak se tu míchá přisvětlovací a notifikační dioda. Článek jsem přečetl dvakrát a přijde mi trochu chaotický.

Jinak děkuji za článek a tip na aplikaci.

Přemysl Vaculík

VIP 15. 11. 2018, 20:11

Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat