Nokia 9 s pěti fotoaparáty se nyní ukazuje na videu

Nokia 9 s pěti fotoaparáty se nyní ukazuje na videu
2018-11-10T11:15:11+02:00
• 9. 11. 2018
4

Společnost HMD Global zažívá poměrně dobré období. Nedávno totiž na trh uvedla model Nokia 7.1, který si nevede vůbec špatně. Nokia, potažmo HMD Global, se pochopitelně bude snažit úspěšné období udržet co nejdelší možnou dobu – a dopomoci tomu má další telefon. 

Již nějaký ten pátek vás informujeme o možném příchodu modelu Nokia 9. Měli jsme se jej dočkat už zhruba před měsícem, ovšem výrobce uvedení nového telefonu odložil na pozdější datum. Nyní se ale na internetu objevila další informace, která potvrzuje, že Nokia na modelu skutečně pracuje a chystá se jej zveřejnit. 

Nokia 9 nabídne údajně pět fotoaparátů

Nokia 9 má z pohledu designu opravdu co nabídnout. Pokud budeme brát zveřejněné informace za pravdivé, novinka nabídne displej s poměrem stran 18: 9. Samotná konstrukce by měla být tvořena ze skla a kovového rámu. Zajímavé je, že Nokia 9 údajně nenabídne žádný výřez v displeji, zato se na zadní straně nachází hned několik fotoaparátů. 

Nokia se vydá tak trochu podobnou cestou jako konkurenční Huawei se svým modelem Mate 20 Pro. Model Nokia 9 totiž také nabídne vícero fotoaparátů – v tomto případě ale nejde o trojici, ale hned o pět fotoaparátů. Kromě foťáků se na zadní straně bude nacházet přisvětlovací LED dioda a logo výrobce. 

Co se dalších hardwarových specifikací týká, k dispozici by měl být 5,9palcový displej s rozlišením QHD v poměru stran 18: 9 a velmi úzkými rámečky. Na přiložených fotografiích si můžete všimnout poměrně velké brady, a to v dolní části telefonu. 

Očekáváme, že konstrukční rozměry Nokia 9 budou činit 155 x 75 x 7,9 mm. Na uniklých snímcích není ani žádná zmínka o čtečce otisků prstů, což by mohlo znamenat, že se dočkáme technologie Face ID – to ale není jisté. Absence 3,5 mm jack konektoru pro připojení drátových sluchátek je pak samozřejmostí. Co jistě potěší, je údajná přítomnost USB-C. 

Srdcem celého přístroje by měl být nejvýkonnější procesor od Qualcommu, tedy Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 8 GB, přičemž k dispozici bude 128 GB vnitřní úložiště a 4 150 mAh baterie. Nokia 9 také pravděpodobně nabídne nejnovější operační systém Android ve verzi 9.0 Pie.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

to jsou spis spekulace a render nejakyho Inda…

Daniel Hrdinka

10. 11. 2018, 8:48

Těch fotoaparátů má být 5, ne 7. Jedna je přisvětlovací dioda a druhá laserové ostření a zbylých 5 čoček fotoaparátů.

Pokial ich nebude aspon 10, tak si ho nekupim

František Himl

9. 11. 2018, 21:27

To se dalo čekat, že výrobci začnou přehánět. Připomíná mi to vtip “čím víc pruhů, tím víc Adidas”. Tohle snad už nemůžou myslet vážně!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat