iPad Pro může konkurovat v oblasti výkonu běžným PC/NB

iPad Pro může konkurovat v oblasti výkonu běžným PC/NB
2018-11-06T08:45:20+02:00
• 6. 11. 2018
3

Společnost Apple na své poslední letošní keynote představila zbrusu nový iPad Pro, který přinesl osvěžující design. Kromě konstrukčních změn jsme se dočkali implementace čipu A12X, jenž je rychlejší než 92 % přenosných osobních počítačů. Apple používá název „počítače“ pro označení počítačů s operačním systémem Windows a Mac. 

Výkon iPadu Pro se blíží k MacBooku Pro

Dle prvních Geekbench testů jsou výsledky letošního iPadu Pro skutečně působivé. iPad totiž získal při testu jednoho jádra 5030 bodů, ovšem při použití všech jader neuvěřitelných 18 000 bodů. 

iPad Pro při použití jednoho jádra dosahuje stejných výsledků jako MacBook Pro s procesorem Core i7 a taktem 2,6 GHz. V současné době si tak můžete pořídit buď MacBook Pro s procesorem i7 a 256 GB SSD za 55 590 Kč (bez Touch Baru). 12,9palcový iPad Pro se stejnými parametry, tedy s procesorem A12X a 256 GB SSD, zakoupíte za 33 490 Kč (WiFi varianta).

Zajímavostí také je, že šestijádrový procesor Intel Core i7 je při použití více jader rychlejší než osmijádrový A12X. Na druhou stranu nejde o tak markantní rozdíl. Jen pro porovnání: loňský model iPadu Pro dosáhl na 3908 bodů (jedno jádro) a 9310 (více jader). Nový iPad Pro je tak o 30 % výkonnější než jeho předchůdce. Dle aplikace Geekbench se navíc výkon GPU zvýšil o dalších 40 %. 

iPad Pro disponuje 6 GB RAM, má to ale háček

To ale není vše, co tato mobilní aplikace prozradila. Zdá se totiž, že Apple u některých modelech používá 6 GB RAM. Důkazem toho je označení ‘iPad8,8’, jenž nabízí operační paměť s kapacitou 5650 MB, zatímco ‘iPad8,3′ jen 3769 MB.

Pokud jsou informace správné, tak právě modely s 64, 256 a 512 GB SSD nabízí operační paměť 4 GB. Nejdražší a nejvýkonnější iPad Pro s 1 TB SSD pak disponuje 6 GB RAM. Toto navýšení by mohlo být v budoucnu velmi dobře využito, tedy pokud Apple představí nějaké zásadní novinky v iOS 13. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Nebude to spíš proto, že desktopový jablíčko na Inteláckých CPU už sice pár let parazituje, ale Intel je od počátku existence „WinTel“?
Zcela jiná architektura procesoru.
Myslím, že x86 a x64 pro který Intel vždy optimalizoval instrukční sadu CPU určitě není určena prvotně pro iOS, ani „kakadů“ jazyk Cocoa apod.

Takže se vůbec nedivím, že „v benzínovém motoru je nafta pomalejší“.

Martin Jeřábek

VIP 6. 11. 2018, 11:25

Uz byl otestován v Antutu a dostal 557tisic což je největší skóre.

https://www.gsmarena.com/apple_ipad_pro_smashes_benchmark_record_antutu-news-34076.php

Martin Jeřábek

VIP 6. 11. 2018, 9:06

iPad Pro je výkonově na stejné úrovni jako MacBook Pro, podle nadpisu je výkonnější tablet tak co tedy si má s toho člověk vybrat hihi.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat