Huawei dokončil vývoj skládacího telefonu, dorazit by měl na MWC 2019

Huawei dokončil vývoj skládacího telefonu, dorazit by měl na MWC 2019
2018-11-22T07:59:56+02:00
• 22. 11. 2018
1

Již nějaký ten pátek se dozvídáme, že právě čínský výrobce Huawei chystá svůj vůbec první skládací telefon. Doposud jsme však bližší informace nevěděli. Nyní se však zdá, že by novinka měla disponovat také kompletní 5G konektivitou. 

Nejprve se mělo za to, že čínský výrobce do konce letošního roku představí prototyp. Zahraniční server ET News ale prozradil, že Huawei svůj skládací telefon představí ve své finální fázi. Údajně již tento kousek představil, a to svým partnerům v Jižní Koreji. 

ET News tedy prohlásil, že společnost Huawei skutečně ukázala svůj dokončený skládací telefon. Firma se samozřejmě zdržela jakéhokoliv odhalení specifikací a dalších informací. Nabízí se tedy otázka, jaké hardwarové parametry skládací telefon nabídne a jak jej budeme v praxi používat?

Huawei skládací telefon představí na MWC 2019

Otázek je samozřejmě mnohem více. Nicméně, v současné chvíli se zdá, že právě Jižní Korea by mohla být tím prvním trhem, na kterém se začne skládací telefon značky Huawei prodávat. USA a Jižní Korea jsou země, kde se mobilní síť 5G bude budovat nejrychleji. A to je mimo jiné důvod, proč bude chtít výrobce svou novinku tlačit hlavně na těchto trzích.  

K oficiálnímu odhalení by mělo dojít již v únoru příštího roku, a to na konferenci Mobile World Congress (MWC) 2019. Telefon by s největší pravděpodobností měl nabídnout OLED displeje, jejíž výrobcem by mělo být BOE. Při klasickém rozpoložení zařízení nabídne 5palcový displej, jakmile jej ale rozložíte, úhlopříčka povyroste na celých osm palců. O 5G konektivitu by se mimo jiné měl starat modem Balong 5000.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Adam Křivka

22. 11. 2018, 15:45

Zase číňani všechno musej kopírovat, kdyby nebyl Samsung tak je skládací telefon ani nenapadne

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat