Google Klávesnice získá diktování hlasem v offline režimu

Google Klávesnice získá diktování hlasem v offline režimu
2018-11-30T13:00:58+02:00
• 30. 11. 2018

Google aktualizuje své aplikace trochu zvláštním způsobem. Než aby novinku zakomponoval rovnou do další aktualizace, aby byla přístupná ihned, tak spíš volí cestu aktivace ze stran serverů. To znamená, že se v aplikacích nachází nové funkce, jen nejsou aktivní. Není tak divu, že se o novinkách dozvídáme díky rozborem zdrojového kódu. Nyní se v Google Klávesnici 7.8 objevily části kódu nasvědčující například příchodu diktování hlasem v offline režimu.

Diktování hlasem bez internetu

Google je znám poměrně výbornou funkcí diktování hlasem, ale ještě donedávna nebylo možné říci tomuto systému, aby udělal čárku nebo tečku. Systém jednoduše napsal třeba slovo „tečka“. V tuto chvíli rozumí i těmto příkazům, takže lze pohodlněji nadiktovat delší text se správným uspořádáním interpunkce. Co se týče Google Klávesnice, tak bylo vždy zapotřebí pro kvalitnější diktování připojení k internetu. Zdrojové kódy ale nasvědčují tomu, že si brzy budeme moci stáhnout konkrétní soubor k vybranému jazyku. Dobrou zprávou je, že se počítá i s češtinou. Nevíme, jestli bude k dispozici v den spuštění novinky, ale i tak se můžeme těšit.

Gboard

Pakliže nyní použijete diktování hlasem, vše se nyní ukládá pod vaším uživatelským účtem. Nejenže s novou verzí budete moci procházet historii, ale také se nabízí možnost pro neukládání diktování. Případně se nebude ukládat jakákoliv audio nahrávka. Pakliže si je nyní chcete projít, můžete navštívit svůj účet, kde je lze přehrát nebo smazat – myactivity.google.com.

Další novinkou bude možnost vymazání historie v rámci vyhledávání skrze Google Klávesnici. Pakliže tuto funkci používáte, asi jste si všimli, že už po aktivaci se vám nabídnou poslední tři vyhledávané fráze. Právě tuto sekci budete moci vymazat. Google si také chystá některé změny v rámci ukládání kopírovaných textů nebo zobrazování emoji, ale na to si budeme muset počkat, jak vlastně budou novinky vypadat.

logo-app Gboard – klávesnice od Googlu Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat