Apple za pouhé dva dny prodal 9 milionů kusů iPhone XR

Apple za pouhé dva dny prodal 9 milionů kusů iPhone XR
2018-11-01T16:33:08+02:00
• 1. 11. 2018

Společnost Apple si pro nás na podzimní Keynote připravila hned tři zbrusu nové kousky. Jednalo se samozřejmě o iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. A právě posledně zmíněnému modelu nyní budeme věnovat pozornost. 

Minulý týden nám velmi důvěryhodný analytik Ming-Chi Kuo prozradil, že o předběžné objednávky iPhone XR nebyl takový zájem, jak se původně předpokládalo. Zájem byl mnohonásobně nižší než v případě modelů iPhone XS a XS Max. 

iPhone XR nakonec bude velmi populární

Společnost Rosenblatt Securities však odhalila velmi zajímavé informace. Dle statistik Apple dokázal za pouhý první víkend prodat více než 9 milionů kusů iPhone XR. Toto číslo se může zdát velmi impozantní, ovšem společnost Rosenblatt Securities předpokládala, že Apple prodá alespoň 10 milionů kusů. 

A právě tato statistika donutila analytickou společnost přehodnotit své odhady pro budoucí čtvrtletí. Apple by tedy měl místo původních 90 milionů prodat „pouhých“ 88 milionů kusů iPhone XR. Navíc se očekává, že firma s logem nakousnutého jablka zpomalí produkci o 3 miliony kusů, a to v období mezi listopadem a prosincem. 

Bohužel kvůli vyšším nákladům na řadu XS a XR údajně dojde na zvýšení průměrné prodejní ceny, a to o osm až deset procent. Naopak nové generace iPadů a aktualizované MacBooky by mohly Applu pomoci v tomto období vydělat až 91,2 mld. dolarů, což by pro technologického giganta znamenal rekordní výnos.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat