Apple zřejmě obnoví výrobu iPhonu X

Apple zřejmě obnoví výrobu iPhonu X
2018-11-24T16:55:14+02:00
• 24. 11. 2018
6

Společnost Apple v letošním roce představila hned tři nové telefony – iPhone XS, iPhone XS Max a levnější variantu v podobě iPhone XR. Tyto modely tu s námi jsou již dva měsíce, bohužel se jim ale příliš nedaří. Firma s logem nakousnutého jablka tak musí učinit razantní kroky, kterými by vykompenzovala nízkou poptávku. 

iPhone X by měl problémy vyřešit

Dle zahraničního zpravodajského webu Wall Street Journal plánuje společnost Apple obnovit prodej iPhonu X. Ve zprávě se mimo jiné uvádí, že výrobu obnovilo hned několik dodavatelských společností. Kromě toho Apple plánuje koupit pouze určité množství OLED panelů, a to od konkurenčního Samsungu, díky nimž bude moci výrobu obnovit. 

To ale není vše. Apple je prý ochoten nabídnout speciální cenu iPhonu XR pro telekomunikační operátory v Japonsku, čímž chce zvýšit poptávku. Bylo by ale skvělé, kdyby Apple telefon za zvýhodněnou cenu nabídl i u nás v České republice. 

V současné době se Apple rozhodl snížit své výrobní plány, především kvůli slabé poptávce. Původně chtěla společnost vyrobit 70 mil. kusů iPhonu XR. Nyní se ale rozhodla toto číslo snížit zhruba na třetinu původního množství. Jen pro informaci, v loňském roce musel Apple snížit produkci zhruba o polovinu. 

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

24. 11. 2018, 21:40

Ivoši, ty musíš být opravdu blbec, viď???

Ivo Vermousek

24. 11. 2018, 20:38

vsadím se , že je to hloupost na kterou spousta hlupců skočí, protože to zapadá do jejich popletené závistivé třídní nenávisti k těm, co na iPhone mají.

Cinska agentura spravila prieskum a nazvala ho : “Neviditeľní chudobní” – tak agentúra MobData charakterizovala spotrebiteľa iPhonov. Ukázalo sa, že v Číne nemajú tieto “jablkové” výrobky (Apple) najviac v obľube podnikatelia a vysoko postavení úradníci, ale mladé dievčatá vo veku 18-34 rokov. Tieto dievčatá spravidla nie sú vydaté a vysokoškolské vzdelanie buď nemajú dokončené, alebo ho nemajú vôbec. Ľudia s vysokoškolským vzdelaním a priemerným príjmom si pritom vyberajú ústretovejšie telefóny od čínskych výrobcov, tvrdí prieskum. Značky OPPO a Vivo si vyberá predovšetkým stredná trieda s príjmami od 3 do 10 tisíc jüanov za mesiac (500-1500 dolárov), zatiaľčo značky ako Huawei a Xiaomi už spadajú do prémiového segmentu pre bohatých mužov. Spotrebitelia značiek Huawei a Xiaomi, ako zistila agentúra MobData, tvoria muži vo veku od 30 rokov, ktorí majú vyššie vzdelanie a ich mesačné príjmy sa pohybujú vo výške od 20 tisíc jüanov (2 900 dolárov).

Prečo si však tie najmenej zabezpečené vrstvy obyvateľov vyberajú tie najdrahšie smartfóny? Agentúra MobData dospela k záveru, že iPhone je stále považovaný za luxusný tovar. A práve preto sa tí, ktorí majú nízke príjmy, snažia túto skutočnosť skryť a siahajú po iPhone. To teda znamená, že smartfóny od Applu sú v Číne považované za akýsi ukazovateľ statusu, ako odhalil prieskum šanghajskej agentúry.

iPhony si zaobstarávajú prevažne mladí ľudia, ktorí síce nezarábajú veľa, ale chcú veľa míňať, a to aj peniaze svojich rodičov. Sputniku to prezradil čínsky odborník na internetové technológie Liu Xingliang

“Domnievam sa, že nízke príjmy nemusia nutne znamenať nízku kúpnu silu. Napríklad niektorí študenti, aj keď nemajú žiadne príjmy, sa stále spoliehajú na peniaze svojich rodičov a kupujú si drahé značkové smartfóny. Alebo tí, ktorí práve vstupujú na trh práce, veľa nezarábajú, ale míňajú peniaze svojich príbuzných alebo partnerov, aby uspokojili svoje vlastné potreby. A tí, ktorí zarábajú mesačne 5-7 tisíc jüanov, môžu byť zaťažení hypotékou, úverom na auto či záväzkami voči svojej rodine. A práve títo ľudia si nemôžu dovoliť drahé chytré telefóny. Preto si radšej vyberú oveľa jednoduchšiu vec.”

Karel Straka

25. 11. 2018, 7:46

U nás je to podobné. Nemají co žrát ale hlavně, že mají jablko. Pak tu jsou tací, kteří si to koupí, aby se pochlubili, že mají peníze a přitom pomalu neumí ani kopírovat text.
A nejlepší jsou ty, kteří mají nálepku na autě.

Martin Jeřábek

VIP 24. 11. 2018, 18:26

😂😂 Určitě je zachrání Další předražený model logika jako prase, a co tak snížít cenu na 17k u XR? To ne že. Tupci.

Richard Fabián

24. 11. 2018, 17:22

Soudruzi narazili na cenový strop

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat