Xiaomi láká na Mi Mix 3 aktualizováno

Xiaomi láká na Mi Mix 3 [aktualizováno]
2018-10-25T08:09:03+02:00
• 19. 10. 2018

Aktualizováno 19. 10.

Na internetu se již objevilo video lákající na chystanou novinku Xiaomi Mi Mix 3. V podstatě se z něj dozvídáme, že pohyblivý mechanismus bude sloužit i pro odemykání obličejem za pomocí předních duálních kamer. Zatím není jasné, jestli bude Mi Mix 3 obsahovat čtečku otisků prstů či nikoliv. Jedno ale asi jisté je, Mi Mix 3 nebude odolné vůči vodě a prachu.

Ne dlouho na to se objevilo další video, kde je ukazována schopnost odemknutí počítače za pomocí systému v mobilním telefonu.

Původní článek 18. 10.

Ještě včera, tj. 16. října 2018, po internetu koloval velmi tajemný plakát, který údajně patřil čínské společnosti Xiaomi. Plakát se na internetu pořádně ani neohřál a samotná společnost už prohlásila, že se jedná o nový model Mi Mix 3.

Xiaomi Mi Mix 3 nabídne brutální výkon

Nová generace Xiaomi Mi Mix 3 patří mezí první chytré telefony podporující nejnovější bezdrátovou technologii 5G. Navíc se jedná o vůbec první smartphone s operační pamětí o kapacitě 10 GB. Podporu technologie 5G společnost Xiaomi potvrdila ve Španělsku a s informací o 10 GB RAM pak přišel server Weibo. Navíc máme v rukou dva zcela nové plakáty, které nepřímo naznačují přítomnost vysouvacího fotoaparátu. 

Nalijme si sklenku čistého vína a přiznejme si, že operační paměť v podobě 10 GB je zkrátka a jistě zbytečná. Jde spíše jen o marketingový tah ze strany Xiaomi. Ovšem podpora 5G sítě je vskutku na místě. Většina trhů se samozřejmě této sítě do konce roku 2019 nedočká, my v České republice už vůbec ne. 

Na druhou stranu, výhledově do budoucna jde o skvělou implementaci, za kterou posíláme Xiaomi velký palec nahoru. V současné době je však problémem absence procesorů, které mnohdy 5G ještě nepodporují. Model Mi Mix 3 tak pravděpodobně bude muset být vybaven externím modemem, a to buď Qualcommem X24, nebo X50. Oba tyto modely navíc spolupracují s procesorem Snapdragon 845.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat