Winamp se vrátí v roce 2019, bude i pro Android a iOS

Winamp se vrátí v roce 2019, bude i pro Android a iOS
2018-10-15T20:40:54+02:00
• 15. 10. 2018
4

Možná si ještě pamatujete legendární MP3 přehrávač Winamp, jehož historie se datuje do roku 1996. Dlouhou dobu se jednalo o dominantní aplikaci pro přehrávání hudby na počítačích. S postupem času ale Winamp začal ztrácet na dechu a pomalinku vymizel ze scény. Poslední aktualizaci dostala aplikace v roce 2013, přičemž rok na to byl Winamp odkoupen společností Radionomy. Mohli jsme doufat v mnohé, ale v podstatě se nic nestalo. Přehrávání MP3 souborů bylo vytlačeno streamovacími službami. Ostatně si odpovězte sami, máte na svém počítači stále tuto aplikaci? Nebo jste na něj zapomněli?

Winamp se vrací

Alexandre Saboundjan, CEO společnosti Radionomy, prozradil, že během tohoto týdne nebo příštího bude vydána verze 5.8, aktuální z roku 2013 nese označení 5.666. Zatím nemusíme očekávat nové funkce, ale dojde k posunu. Winamp 5.8 má obsahovat všechny funkce z Pro verze zdarma. Kromě toho dojde na opravu všech nejrůznějších chyb, které se naskládaly za 5 let neaktivity. To ale není vše, chystá se velký návrat.

Ačkoliv Alexandre Saboundjan neprozradil přesný termín, příští rok se dočkáme verze 6. Samozřejmě byste si řekli, na co novou verzi MP3 přehrávače, když většina uživatelů používá Spotify, Google Music, Youtube Music nebo Apple Music. I na tuto problematiku nový vlastník myslel. Nová verze aplikace se má stát centrem pro veškerý audio obsah. Nejenže bude k dispozici běžné přehrávání hudby ze souborů, ale dočkáme se podpory cloudových řešení, podcastů a rádia. Dokonce se máme dočkat podpory právě streamovacích služeb. Bohužel Alexandre Saboundjan nespecifikoval, které to budou.

V tuto chvíli víme, že Winamp 6 bude pro běžné operační systémy stejně jako pro Android a iOS. Jedná se o ambiciozní plán na aplikaci, která má být centrem pro široký audio obsah. Na další detaily si budeme muset počkat. Otázka je, jestli Winamp vstane z mrtvých a opět se prosadí na současném moderním trhu v těžkém souboji s konkurencí.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomáš Kunst

16. 10. 2018, 7:17

Samozřejmě mám a používám pokaždé, když PC pustím.

winamp je muj hlavni a jediny prehravac hudby na PC tak jsem zvedavy s cim prijdou… :)

Erik Bezeréti

15. 10. 2018, 22:41

Dodnes mám Winamp v PC. Jsem zvědavý na Android verzi.

Mně se moc líbil. Uvidíme co dokáže v androidu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat