TSMC zůstane hlavním dodavatelem procesorů A13 pro Apple

TSMC zůstane hlavním dodavatelem procesorů A13 pro Apple
2018-10-17T16:06:14+02:00
• 17. 10. 2018

Apple si nechá své nejnovější procesory s označením A13 pro příští rok vyrábět opět u největšího světového výrobce polovodičových disků TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Apple má s touto firmou smlouvu již od roku 2016, kdy si u nich začal vyrábět procesor A10. Apple si veškeré procesory navrhne sám, avšak nechává si je vyrábět u společnosti TSMC, stejně tak to dělá i s jinými díly.

Dle serveru Digitimes potvrdil Apple spolupráci s čínským výrobcem polovodičů TSMC. Pro Apple je spolupráce výhodná, jelikož TSMC je největším výrobcem těchto typů součástek a nedělá mu problémy dodávat nové výrobky ve velikém množství. Díky TSCM dokázal Apple přijít v letošním roce s procesorem A12, který je vyráběn pomocí 7nm technologie, kde je větší hustota tranzistorů. Byl prvním spolu s Huaweiem, který představil procesor Kirin 980 vyrobený stejným způsobem.

Doposud však nebyly zveřejněny žádné informace o tom, jak nový procesor bude vypadat po výkonnostní stránce. S největší pravděpodobností bude též vyráběn 7nm technologií. Každopádně se ještě dříve dočkáme čipu A12X, který bude v připravovaném faceliftu iPadu Pro.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat