Sharp Aquos Zero představen – nabídne vlastní OLED displej a špičkový procesor

Sharp Aquos Zero představen – nabídne vlastní OLED displej a špičkový procesor
2018-10-04T07:59:51+02:00
• 4. 10. 2018
2

Sharp v tomto týdnu představil nový model Aquos Zero, do kterého integroval OLED displej z vlastní výroby. Novinka disponuje nejvýkonnějším procesorem Snapdragon 845 od společnosti Qualcomm a systém je Android 9 Pie. Tento smartphone byl představen již na veletrhu IFA v Berlíně na přelomu srpna a září tohoto roku.

Sharp Aquos Zero

Sharp představil svůj top model s názvem Sharp Aquos Zero chvíli po představení nových iPhonů a před představením nových Pixelů od Googlů. Displej má 6,2 palců a jde o technologii OLED, kterou si sám Sharp vyrábí. Rozlišení displeje je 2992 na 1440 pixelů s poměrem stran 18,7:9, přičemž podporuje HDR a 100% DCI-P3. Sharp sám zdůraznil, že se jedná o nejjasnější displej na světe v mobilních telefonech. Bohužel se uživatel nevyhne přítomnosti výřezu, ale na druhou stranu, nemůžeme to vyčítat této firmě, když vlastně uvedla jako první mobil s nakousnutým displejem.

Tělo telefonu je z hliníku a váží jen 146 gramů. Na zadní straně má pouze jednu kameru, což je mírně netypické, když je současným trendem mít minimálně dvě a více kamer. Hlavní senzor má 22,6 MPx a přední selfie kamerka má 8 MPx.

Co se týče výkonu, o ten se stará nejnovější Snapdragon 845 od Qualcommu a GPU Adreno 630. Operační paměť má 6 GB a v zařízení je k dispozici 128 GB pro uživatelská data. Sharp Aquos Zero se pyšní tím, že má certifikaci IP68, tedy je rezistentní proti vodě a prachu. Dokonce má Dolby Atmos stero zvuk. O energii se stará baterie o kapacitě 3130 mAh.

Do prodeje se dostane pravděpodobně v zimě a prvně dorazí na japonský trh. Cena tohoto modelu nebyla doposud upřesněna.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

zajímalo by mě jestli má slot pro paměťové karty?

Martin Jeřábek

VIP 4. 10. 2018, 9:46

IFA NE IPA :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat