Samsung představil microSD kartu EVO Plus s kapacitou 512 GB

Samsung představil microSD kartu EVO Plus s kapacitou 512 GB
2018-10-30T11:30:51+02:00
• 30. 10. 2018

Zhruba v létě letošního roku jsme vás informovali o tom, že se jihokorejský technologický gigant chystá představit zcela novou microSD kartu s kapacitou 512 GB. Ten čas právě nadešel, neboť jsme se jejího představení skutečně dočkali.

Předobjednat si novou kartu můžete samozřejmě na oficiálních stránkách společnosti Samsung. Například na německých stránkách si jej můžete zakoupit, ovšem za astronomických 289,90 EUR, což je v přepočtu zhruba 7 247 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 25 Kč za jedno euro.

EVO Plus nabídne astronomickou cenu

Cenová hranice byla nastavena opravdu vysoko, neboť současnou microSD kartu o kapacitě 256 GB si můžete zakoupit jen za 99,90 EUR (cca 2 497 Kč bez DPH). To znamená, že v praxi dostanete dvakrát větší úložiště za zhruba třikrát vyšší cenu.

Samsung si jistě cenu obhájí. Jen přeci je jeho nová microSD karta schopna velkých kousků. Například rychlost čtení karty EVO Plus činí až 100 MB / s, to samé platí také pro rychlost zápisu. Jihokorejská společnost mimo jiné uvedla, že karta zvládne video ve formátu 4K (o velikosti 3 GB) zapsat za pouhých 38 sekund. 

Celkově se na kartu EVO Plus vejde 78 hodin videí ve formátu Full HD. Pokud jde o fotografie, tak těch se zde vejde více než 150 00. Skvělé je, že za cenu 7 247 Kč bez DPH dostanete v balení také adaptér na SD a desetiletou záruku – zdarma. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat