Oukitel K8 nadchne cenou i výbavou

Oukitel K8 nadchne cenou i výbavou
2018-10-12T10:10:11+02:00
• 12. 10. 2018
2

Oukuitel uvedl na trh novinku s názvem Oukitel K8, která překvapí svojí cenou a poměrně zajímavou výbavou, jež není v této cenové kategorii příliš běžná.

Někde se šetřit muselo

Oukitel K8 přichází na trh s cenou kolem 3 600 Kč. Nabídne duální fotoaparát, velikou obrazovku a baterii. Dokonce se může pochlubit technologií NFC, otevíráním pomocí snímání obličeje či menšími rámečky na přední straně, jelikož displej je v poměru 18:9. Bohužel však větší baterie s 5 000 mAh přináší i větší váhu, a to skoro 200 g. Baterie se podepsala i na tloušťce telefonu, která má jeden centimetr. Dále je telefon osazen starým micro USB a též má slabý procesor od MediaTeku MT 6750T, který se o výkon stará spolu se 4 GB RAM. Výsledek v testu Antutu je kolem 50 000 bodů, což značně zaostává za současnými vlajkovými loděmi, které mají již přes 200 000 tisíc bodů. Každopádně u telefonu pod 4 000 Kč jde o průměrný výkon. Interní paměť získala standardních 64 GB.

Oukitel K8

Displej nabízí 6″ a rozlišení FHD+ (2160 na 1080 pixelů). Telefon je kvůli poměru stran 18:9 protáhlý na výšku a má tak 16 cm. Fotoaparát je na zadní straně duální a nabízí 13 a 5 MPx senzory od Sony, konkrétně IMX 135. Přední selfie kamerka má 5 MPx. Telefon Oukitel K8 disponuje zajímavou kombinací prvků pro konektivitu. Na jedné straně nabízí 5 GHz Wi-Fi, ale u Bluetooth je použita ji stará verze 4.0. U lokačního systému nechybí kromě GPS i GLONASS. Operační systém je Android 8.0 s mírnými úpravami od Oukitelu. Zákazník však nesmí očekávat výraznou softwarovou podporu, natož případné aktualizace na novější verze systému (přidán super šetřící mód či nahrávání obrazovky). Pozoruhodné je, že u poměrně levného telefonu je přítomna notifikační dioda, která má tři různé barvy pro odlišení notifikací. Cena zařízení se pohybuje kolem 140 eur, v přepočtu tedy 3 600 Kč.

Oukitel K8

Zdroje: kimovil.com, oukitel.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ondrej Herda

19. 4. 2019, 15:44

ide vytvorit video 1080p s prednou kamerou?

Jako proč ne, měl jsem Oukitel K4000, když jsem potřeboval fakt rychle nějakej telefon, a ono to za ty tři tisíce tenkrát fungovalo fakt dobře. Procesor byl slaboučkej, ale system byl slušně odladěn, a tak netrpěl na žádný záseky, samovolný restarty atd. Měl jsem ho pár měsíců a všechno v pohodě, ale přeci jen jsem chtěl něco svižnějšího, tak ho zdědil pantáta, kterej ho má už třetím rokem, bez závad. Takže pro méně náročné uživatele, proč ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat