Microsoft pozastavuje vývoj dotykového rozhraní Office pro Windows

Microsoft pozastavuje vývoj dotykového rozhraní Office pro Windows
2018-10-03T19:39:07+02:00
• 3. 10. 2018

Společnost Microsoft se rozhodla dát stopku vývoji nových funkcí pro speciálně uzpůsobené aplikace Office Mobile pro operační systém Windows 10. Proč speciálně uzpůsobené? Jedná se totiž o aplikace, které jsou vyvíjeny výhradně pro dotykové rozhraní Windows 10. 

Microsoft vyvíjel dvě aplikace pro jednu platformu

Word Mobile, Excel Mobile a PowerPoint Mobile jsme vůbec poprvé viděli při příchodu operačního systému Windows 8.1. Ve své podstatě měly tyto aplikace dva významy – nabízely podporu dotykového uživatelského rozhraní a byly postaveny na moderní platformě UWP (Universal Windows Platform). 

Tyto aplikace byly skutečně pravidelně aktualizovány a udržovány, tomu je však nyní konec. Použití technologie UWP znamenalo, že stejné jádro aplikace mohlo být použito jak na platformě Windows, tak také na Windows 10 Mobile. Bohužel UWP s Windows 10 Mobile již nadále nepracuje, neboť tato kompatibilita není pro redmondskou společnost prioritou. 

Microsoft ve své oficiální tiskové zprávě uvedl: 

„V současné době upřednostňujeme vývoj aplikací pro platformy iOS a Android. V našem systému Windows jsme nyní upřednostnili Win32 a webové verze našich aplikací.“

Když se na to podívám z druhé strany, nejedná se o kdovíjak překvapivé rozhodnutí. Tradiční verze Win32 je ve své podstatě hotová a nejvíce rozšířená. Microsoft nemá tak důvod pokračovat v dosavadním vývoji aplikací pro dotykové rozhraní Windows 10. Společnost už dávno aplikace pro desktopy nabízí – je tedy zbytečné, aby vyvíjela stejné aplikace pro stejnou platformu. 

Zdroj: arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat