Majitelé Apple Watch Series 4 se potýkají s problémem

Majitelé Apple Watch Series 4 se potýkají s problémem
2018-10-09T15:14:59+02:00
• 9. 10. 2018
2

Společnost Apple letos představila své nové vlajkové lodě v podobě iPhone Xs a Xs Max a zcela nové chytré hodinky Apple Watch Series 4. iPhony od začátku prodeje trápí různé problémy – od slabého signálu až po nízkou rychlost -, na které Apple prozatím nijak nezareagoval.

Jeden by řekl, že problémy spojené s iPhony budou jediné a více se toho neobjeví. Opak je ale pravdou. Bez prvotních porodních bolestí se totiž neobešly ani nové hodinky Apple Watch Series 4. 

Dle uživatelů se některé ciferníky špatně „aklimatizovaly“ na australskou změnu letního času, čímž se hodinky zasekly v takzvané restartovací smyčce. Jak informoval zahraniční server 9to5mac, hlavní problém je na straně ciferníku pod názvem Infographic Modular. Jde o ciferník určený hlavně sportovcům, neboť zobrazuje různé hodnoty o pohybu, spálených kalorií či další aktivitu.

Apple Watch Series 4 nerozeznají, že den má 24 hodin

Již ve školce nás učili, že den má 24 hodin. Apple toto ale u svého nového produktu pravděpodobně nezvládl. Jde o to, že systém nedokázal správně reagovat na změny letního času, kdy ubyla hodina. V systému tak vznikla určitá mezera, kterou hodinky nedokázaly vyplnit. A teď ta opravdová zajímavost.

Většinou by stačilo zařízení restartovat, přičemž by se čas automaticky změnil na letní. Bohužel v tomto případě se hodinky restartují, znovu rozpoznají problém v časové mezeře a znovu se restartují. Dle uživatelů se tato akce opakovala do té doby, dokud se hodinky kompletně nevybily. 

Postižení majitelé Apple Watch Series 4 však přišli na to, jak se s problémem vypořádat. Údajně stačí změnit datum na následující den. Někteří se dokonce rozhodli v aplikaci Watch ciferník odstranit, což samozřejmě taktéž pomohlo. 

Je více než jasné, že Apple bude muset připravit opravnou aktualizaci softwaru, aby bylo tomuto nepříjemnému problému zažehnáno. U většiny Evropanů dojde na změnu času v poslední neděli měsíce říjen, v USA se pak čas změní 4. listopadu. Apple má tak ještě několik dní na to, aby vše rychle opravil a vyvaroval se kolapsu. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

9. 10. 2018, 20:47

Apple fanboys by řekli „nesmíš ty hodinky používat v téhle časově zóně“

Pavel Šváb

9. 10. 2018, 19:09

Kdyby čas počítali v UTC, tak by jim žádná mezera nikdy nevznikla.
A pak stačí jen lokální čas zkonvertovat. Tohle umí Linux už dlouho.

Ale Apple to dosud nezvládl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat