Google odkoupil Onward, aby vylepšil svého asistenta

Google odkoupil Onward, aby vylepšil svého asistenta
2018-10-10T09:08:00+02:00
• 10. 10. 2018

Americký gigant Google nedávno odkoupil společnost Onward zabývající se technologií AI a vytvářením řady automatizovaných nástrojů pro zákaznické služby a prodeje pro obchodní účely. 

Bohužel podmínky akvizice nebyly stále zveřejněny, ovšem víme, že zakladatelé společnosti Onward, Rémi Cossart a Pramod Thammajah, se připojí k týmu Googlu. 

„Dnes oznamujeme další velký krok naší cesty – Onward se připojuje k Google rodině! Tyto jádrové technologie nás skutečně nadchly, proto jsme rádi, že budou součástí Googlu.“ prohlásila společnost Google.

„Díky společnosti Google budeme moci rozšířit dosah našich technologií.“ prohlásila společnost Onward.

Google se věnuje startupům

Již nějakou dobu víme, že Google velmi intenzivně investuje nemalé částky do začínajících společností (tzv. startupy) pracujících na aplikacích a hardwaru pro chytré asistenty. Tímto krokem s největší pravděpodobností firma pomůže zvýšit celkové schopnosti Google Assistanta. 

Onward doposud vyvíjel technologii zvanou Agent Q. Tato technologie ve své podstatě pracovala jako virtuální asistent poskytující produktové doporučení přímo zákazníkům. Je tedy více než jasné, že tento nástroj Google implementuje do svého asistenta. To ale není vše, na co se Onward zaměřuje. V poslední době totiž věnoval značnou část vývoje automatizaci zákaznických služeb používající AI. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat