Google Jigsaw Intra – nová aplikace pro bezpečnější „surfování“

Google Jigsaw Intra – nová aplikace pro bezpečnější „surfování“
2018-10-03T15:25:43+02:00
• 3. 10. 2018

V rámci Googlu najdeme nejrůznější inkubátory, které vytvářejí služby a aplikace. Většinou se jedná o pokusy nebo experimenty. Někdy se dočkáme i posunu, že konkrétní služba se dostane pod přímá křídla Googlu. Jeden z takových inkubátorů je i Jigsaw. Ten se zaměřuje zejména na bezpečnější internet a pak jeho používání. Novinkou je aplikace Intra.

Jigsaw Intra

Aplikace Intra má jediný úkol, zabezpečit připojení k internetu a ochránit uživatele před phishingem a malwerem. Kromě toho má zabránit manipulování s DNS záznamy. Přímo divize Jigsaw zmiňuje, že uživatel bude ochráněn před státní cenzurou a podobnými technikami, kdy dochází k omezování přístupu k internetu.

Ve své podstatě ale jde o velmi jednoduchou aplikaci, která ve smartphonu s Androidem změní přístupové DNS servery. Nabízí se zde dvě základní sady. Jedna je samozřejmě od Googlu, druhou pak poskytuje Cloudflare. Je zde i možnost si nastavit vlastní DNS servery.

Pro zkušené uživatele se může jednat o zbytečnou aplikaci, ale normální uživatel, neznalý problematiky nebo nastavování DNS serverů, může ocenit takto jednoduchý přístup. Kromě toho aplikace Intra obsahuje základní statistiku a ukazuje, co se vlastně děje v rámci připojení k internetu. V rámci nastavení lze také vyloučit aplikace, kde nemá docházet směřování na zabezpečené DNS servery.

Aplikace je k dispozici zdarma, není nijak omezena a navíc jsou dostupné zdrojové kódy, jelikož spadá do kategorie open-source.

logo-app Intra Jigsaw Operations LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat