Huawei nabízí smlouvy o nešpionáži a neinstalování zadních vrátek

Huawei nabízí smlouvy o nešpionáži a neinstalování zadních vrátek
2019-04-30T19:29:24+02:00
• 30. 4. 2019

Visitors pass a Huawei marquee in Barcelona, during the Mobile World Congress last year. The daughter of the Chinese telecommunications giant's founder was arrested Saturday in Canada on U.S. request, in a move that threatens to inflame U.S.-China trade tensions.

Huawei nabízí skutečně velké portfólio smartphonů, přičemž si dopomáhá také subznačkou Honor, která se snaží nabízet mobily s výborným poměrem ceny a výkonu. Bohužel úspěchy z sektoru mobilních telefonů jsou zastíněny posledními kauzami, které se dotýkají infrastruktury, kterou dodává nejen mobilním operátorům. USA například neustále varuje spojence, aby nepoužívali technologie této značky kvůli možnosti špionáže a instalování zedních vrátek. Huawei se již několikrát vyjádřilo ke všem kauzám a snaží se vyvracet jedno nařčení za druhým. Ostatně jde o zakázky v obrovských sumách.

Huawei nabízí smlouvy

Nyní jsme jsme dostali oficiální tiskové prohlášení společnosti Huawei, v kterém se konstatuje, že je firma připravena podepsat smlouvy o nešpionáži, jakož i o závazku, že společnost neinstaluje do svých zařízení tzv. backdoors. Chce se tak zavázat, že nezneužije své technologie u společností a států k získávání informací. V podstatě se tím nabízí dohoda, že neumožní jakémukoliv dalšímu subjektu zneužívat své technologie pro špionáž.

„Říkáme západním státům, že s nimi můžeme podepsat smlouvy o tom, že neinstalujeme backdoors a smlouvy o nešpionáži. Čínská vláda prohlásila, že může takový typ smluv podepsat rovněž,“ prohlásil Žen Čeng-fej, zakladatel a předseda představenstva Huawei, v nedávném rozhovoru pro CNN.

Žen Čeng-fej, zdroj: itworks.id

K celé situaci se také vyjádřil Jang Ťie-čch’, člen politbyra Ústředního výboru Komunistické strany Číny a šéf komise pro zahraniční záležitosti. Konstatuje, že čínská vláda především požaduje po společnosti Huawei dodržování mezinárodních zákonů a také lokálních, kde působí. Dodal také, že v Číně neexistuje zákon, který by firmám ukládal instalovat do svých zařízení zadní vrátka nebo shromažďovat informace špionážního charakteru. Jedná se o oficiální prohlášení čínské vlády světu.

„Pokud některá země chce takovou dohodu s čínskou vládou podepsat, aby se ujistila, že čínské společnosti nikdy neinstalují backdoors a nebudou shromažďovat informace špionážní povahy, Huawei bude podpis takových smluv jedině podporovat,“ říká Žen Čeng-fej

Celé oficiální prohlášení přichází v době, kdy byla zveřejněna informace, že společnost Vodafone Group odhalila před několika lety zadní vrátka v několika systémech společnosti Huawei.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat