Chrome ukončí podporu pro Android 4.1-4.3 Jelly Bean

Chrome ukončí podporu pro Android 4.1-4.3 Jelly Bean
2018-10-06T09:11:41+02:00
• 6. 10. 2018

Aplikace pro Android musí mít stanoveno, jakou minimální verzi podporují. Můžete si všimnout, že některé z nich cílí na nejnovější Android, což ale není rozmar vývojářů. Některé funkce jednoduše nejsou dostupné na starších verzích systému. U jiných se ale očekává, že budou podporovat ty nejstarší verze Androidu, jelikož se jedná o klíčové tituly. Jedním takovým je i webový prohlížeč Chrome. V současnosti vyžaduje minimálně Android Jelly Bean, ale to se zřejmě změní.

Chrome bude vyžadovat Kitkat

Webový prohlížeč Chrome v současnosti podporuje všechny verze Androidu od 4.1. XDA Developers ale našlo náznaky v kódu samotné aplikace, že se blíží konec této podpory. Konkrétně se v kódu uvádí, že Chrome bude vyžadovat minimálně Android 4.4 Kitkat.

Chrome ukončí podporu

Taková informace zřejmě nepřekvapí zkušené uživatele Androidu, ostatně se zřejmě starají o to, aby měli vždy aktuálnější systém. Na druhou stranu mnohé uživatele nezajímá, jaký software jim běží na zařízení. Jakmile Google odřízne podporu u Chrome pro Jelly Bean, jednoduše již nezískají aktualizaci. Chrome bude sice fungovat dál, ale postupem času bude zastarávat a například nebude reagovat na aktuální změny, třeba i v oblasti bezpečnosti.

Z pohledu statistik, Chrome přestane podporovat 3,2 % zařízení, aspoň podle aktuálního stavu rozšířenosti jednotlivých verzí systému Android. Dá se tedy očekávat, že u Androidu Kitkat dojde k ukončení podpory, jakmile jeho zastoupení klesne na podobnou hodnotu. V tuto chvíli má 7,8 %, takže ještě je dost času.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat