Česká republika má dle měření nejlepší kvalitu přehrávání videa skrze mobilní data

Česká republika má dle měření nejlepší kvalitu přehrávání videa skrze mobilní data
2018-10-01T18:29:20+02:00
• 1. 10. 2018
4

Již před nedávnem jsme vás informovali o tom, že Česká republika patří k zemím s nejkvalitnějším mobilním připojením a také s nejvyššími rychlostmi. Nyní vyšla další studie, která tento fakt potvrzuje. Konkrétně se jedná o měření kvality přehrávání videa na mobilním telefonu skrze data. Tento průzkum byl proveden pod záštitou společnosti OpenSignal.

Jak jsme dopadli?

Celkový výsledek možná mnoho lidí překvapí. Česká republika se totiž v měření umístila na prvním místě, a to se skóre 68,52, což dle společnosti odpovídá kategorii „velmi dobré“. Zajímavé je, že do této kategorie se dostalo pouze 11 ze 69 zemí světa. V testu byla hodnocena především rychlost a kvalita přehrávání videa. Pouze v 11 zmiňovaných zemích se video načetlo velmi rychle a ani při velmi vysokém rozlišení nedošlo k zasekávání. Otázkou však je, co průzkum považuje za pojem „velmi rychlé“ a „vysoké rozlišení“.

Po České republice se umístily státy Maďarsko, Norsko, Belgie, Spojené Arabské Emiráty a Singapur. Celkově v první dvacítce byly kromě dvou asijských zemí pouze evropské státy, především ze střední a východní Evropy.

Data pro tento průzkum byla sbírána od půlky května do půlky srpna tohoto roku a celkem bylo provedeno 87 miliard měření na celkem 8 milionech mobilních zařízení. Tato čísla svědčí o tom, že by měl být průzkum opravdu směrodatný a Česká republika tedy patří na špičku poskytování mobilního internetu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Hmm moc levná data, chtělo by to zdražit.

Martin Novák

1. 10. 2018, 19:05

Tak me by zajimalo, kdo jim to meri, protoze neznam nikoho kdo by tu jejich aplikaci pouzival. Celkove mi to prijde jako ne moc verohodne i dle te jejich metodiky. Ale i kdyby preco meli tolik zarizeni a tolik mereni, tak nejde porovavat site, ktere jsou vytizene protoze tam maji data za ruzumnou cenu a ceske site, ktere pripominaji severokorejske dalnice, ktere jsou taky nejrychlejsi a nejplynulejsi na svete.

Martin Novák

1. 10. 2018, 19:08

Ani Deutsche Telekom vlastnik TM nepovazuje pruzkumy OS za verohodne.

Ondřej Hotovec

1. 10. 2018, 17:41

bohužel, zapomněli říci, že s občanskými tarify si zvládnete ve vysokém rozlišení načíst tak reklamu před videem a pak vám dojdou data…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat