Apple v problémech, porušil hned osm patentů

Apple v problémech, porušil hned osm patentů
2018-10-01T15:15:40+02:00
• 1. 10. 2018
3

Společnost Apple není žádným neviňátkem. Za celou svou dlouhou historii si několika soudními procesy prošla a zpravidla šlo o porušení patentů. Většinu času u soudu firma, potažmo její právníci, strávila kvůli konkurenčním značkám, které použily její technologie. Čas od času se ale stane, že i Apple sem tam nějaký ten patent poruší.

Pravděpodobně nejlepším příkladem toho je soudní spor mezi Qualcommem, výrobcem procesorů, a Applem. To ale není vše, nyní totiž jablečnou společnost žaluje MPH Technologies.

Společnost je ve velkých problémech

Jedná se o menší finskou společnost žalující amerického výrobce za porušení osmi jejích patentů. V tomto případě jde o patenty týkající se „Metody a systému pro zasílání zpráv přes zabezpečené připojení“. Dle společnosti MPH Technologies využívá Apple její patentovou technologii, a to pro šifrování služeb iMessage a FaceTime.

MPH dokonce prohlásilo, že Apple nepoužívá ani žádnou licenci. Další porušený patent se týká protokolů VPN, jež jsou integrovány v některých softwarových produktech společnosti s logem nakousnutého jablka.

Soudní proces ale nepřichází čistě z modrého nebe, již před dvěma lety se MPH obrátilo na Apple. V té době však finská firma pouze informovala Apple o tom, že používá její technologie bez licenčních smluv. Obě společnosti o této situaci několikrát diskutovaly, a to po dobu 12 měsíců. Apple údajně prohlásil, že poskytne důkaz o tom, že žádné patenty neporušuje, bohužel se tak nestalo. Prostě Apple došel k závěru, že nic neporušuje a s finskou firmou přestal komunikovat.

Není tedy divu, že finské MPH došla trpělivost a obrátila se na soudy. V současné době je velmi těžké posoudit, jak dlouho budou soudní procesy trvat – může to být měsíc, ale i rok. Vzhledem k významu služeb iMessage a FaceTime by mohl Apple dostat skutečně tučnou pokutu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lubos Zdvorak

2. 10. 2018, 12:28

To je dobře ať je osoli kradou kde sa dá.

Vsetci americania sa spravaju tak arogantne, egoisticky a myslia si ze mozu vo svete si robit Co sa im zachce. Uz aby sa niekto nasiel, co im da cez…….

Apple je firma ktora sa drzi hesla – Neukradnes – nemas!!!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat