Webová verze Instagramu získává podporu notifikací

Webová verze Instagramu získává podporu notifikací
2018-09-26T15:55:54+02:00
• 27. 9. 2018

Instagram patří v dnešní době mezi velmi populární sociální sítě, není tedy divu, že se neustále pracuje na nejrůznějších novinkách. Dokonce běžná aplikace pro Android je také ve verzi Lite, která je osekána, aby zabírala co nejméně místa v samotném zařízení. Také se myslí na přenášená data. Zatímco běžná aplikace zabere na mobilní zařízení takřka 100 MB, Lite verze sotva dosáhne na 1 MB. Je zde ale ještě webová varianta, která získává podstatnou novinku.

Instagram a notifikace

Webová verze Instagramu nyní podporuje běžné push notifikace v rámci webového prohlížeče. Při navštívení webu instagram.com jste dotázáni, jestli chcete povolit webové notifikace. V tomto případě je jedno, jestli se nacházíte na mobilním zařízení, počítači nebo notebooku.

V rámci nastavení svého účtu ve webové verzi můžete nastavit, jaké notifikace mají být zasílány. Jedná se o poměrně zásadní krok, jelikož nyní se v oblasti funkcí moc neliší webová verze od nativní aplikace pro Android nebo iOS. Pakliže Instagram dodělá možnost posílání soukromých zpráv a nahrávání videí, rozdílů bude ještě méně.

Když k současné novince připočítáte možnost umístit odkaz na plochu, můžete mít poměrně nenáročnou aplikaci k dispozici i na starším zařízení. Webová aplikace totiž zabírá pouze 200 KB, což je podstatný rozdíl oproti 95 MB, což je velikost, kterou má nativní aplikace Instagram pro Android.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat