Twitter testuje dvě nové funkce, které znáte z Facebooku

Twitter testuje dvě nové funkce, které znáte z Facebooku
2018-09-05T10:54:45+02:00
• 5. 9. 2018

Minulý měsíc jsme vás informovali o velmi zvláštním kroku, který měl na svědomí Twitter. Jestliže jste totiž doposud používali twitterové aplikace třetích stran, jako je Tweetbot, Tweetings a další, museli jste se rozloučit hned s několika zásadními funkcemi. Samotný Twitter se totiž rozhodl zablokovat přístup k některým funkcím svého API. 

Jeden by řekl, že takový krok je sobecký a neakceptovatelný. Jak se ale zdá, vše nyní přináší své první ovoce. Twitter by byl zřejmě rád, kdyby uživatelé používali pouze jeho aplikaci, nikoliv aplikace třetích stran. Proto se rozhodl zablokovat své API a nyní přidává nové funkce. 

Aby nedošlo k omylu, Twitter je teprve ve fázi testování, ovšem někteří uživatelé se dvou nových funkcí již dočkali. Jedná se o dvě novinky, díky kterým zjistíte, zda je uživatel online, či nikoliv. To ale není vše, druhá funkce přinese detailnější pohled na systém odpovědí. Ihned si vše představíme.

Twitter zobrazí online uživatele

Pojďme si představit první testovanou funkci. Nejedná se o nic jiného, než klasické indikátory zobrazující stav uživatele (znáte z Messengeru od Facebooku). To znamená, že můžete vidět ostatní uživatele, zda jsou aktuálně online, či nikoliv. 

Jestliže tedy přejdete na některý z tweetů a rozbalíte si komentáře jednotlivých uživatelů, uvidíte u nich malé zelené kolečko (v místě profilové fotografie, viz. výše). Pokud se takové kolečko objeví, ihned budete vědět, že daný uživatel je aktuálně online. 

Twitter také testuje nová vlákna

Sociální síť netestuje pouze jednu novinku. Již brzy bychom se totiž mohli dočkat nových vláken, tedy zcela nového pohledu na systém odpovědí. V současné době v aplikaci Twtitter můžete vidět veškeré hlavní odpovědi u vybraného tweetu. Ovšem až následným klepnutím zobrazíte jednotlivé podprocesy a odpovědi. 

Díky nové funkci ale budete moci veškeré odpovědi číst v novém rozhraní, který jakoby z oka zasílání zpráv vypadl. Inu, posuďte sami na fotografii výše. 

Zdroje: theverge.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat