Samsung prošetřuje „vznícení“ Galaxy Note 9

Samsung prošetřuje „vznícení“ Galaxy Note 9
2018-09-18T10:59:51+02:00
• 17. 9. 2018
5

Jihokorejská společnost Samsung nezažívá úplně ideální období. Může za to z větší části Apple, neboť ten se rozhodl, že OLED displeje pro jeho budoucí iPhony bude dodávat zcela jiný výrobce, a to LG. Jablečný konkurent se mimo jiné rozhodl Samsung odstřihnout také z dodávání procesorů, jeho místo zaujme TSMC. Co horšího se může společnosti stát? Možná už jen návrat do minulosti. 

Z minulosti víme, že Samsung umí vyrábět skvělé přístroje. Ovšem také víme, že umí dělat nebezpečné přístroje, viz Galaxy Note 7. Na toto fiasko se technologický gigant rozhodl co nejrychleji zapomenout, a tak představil model Galaxy Note 9. Řada Note se však zdá být zakletá. Jeden z uživatelů se totiž na internetu podělil o svůj traumatický příběh, kde hlavní roli hraje právě Galaxy Note 9. 

Galaxy Note 9 aneb „déjà vu“

„Jen několik málo minut po půlnoci….“ dne 3. září, tedy pouhých deset dní po komerčním uvolnění posledního vlajkového telefonu společnosti Samsung, realitní makléř z Long Island uvedl, že žhavá novinka Galaxy Note 9 z ničeho nic začala hořet. 

Tuto zkušenost majitelka telefonu Diane Chung popsala jako „opravdu traumatická chvíle“. Dle slov majitelky začal její Galaxy Note 9 hvízdat a vydávat velmi nepříjemné skřípavé zvuky. To vše se odehrálo ve chvíli, kdy se z telefonu začal valit hustý kouř. 

Vše se navíc odehrálo ve výtahu, kde mohlo dojít k opravdu tragické situaci. Žena naštěstí zachovala klidnou hlavu a vše vyřešila pomocí lahve s vodou. Nicméně, baterie Galaxy Note 9 byla údajně nejprve extrémně horká, čímž došlo ke zničení některých částí kabelky, ve které bylo zařízení umístěno. 

Bohužel neexistují žádní svědci, tudíž je velmi obtížné prohlásit, zda si tento problém nezpůsobila majitelka vlastní hloupostí. Na druhou stranu se žena rozhodla žalovat Samsung za „neurčené škody“. Samsung celý incident detailně vyšetřuje. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Podobné incidenty se navíc vyskytují i u jiných výrobců, přičemž se jedná o ojedinělé případy. Zde ale má Samsung již pošramocenou pověst, proto je jakýkoliv podobný případ ostře sledován. Ostatně se moc často nestává, aby se došlo až k zákazu nošení mobilu na palubu letadla, jako v případě Galaxy Note 7. Samsung se ale již ponaučil, proto jakýkoliv podobný incident podléhá detailnímu zkoumání.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

už som čítal verziu, že dotyčná pani/slečna, „po vystúpení z výťahu, hodila mobil do vedra s vodou“ – áno, páliaci mobil chytiť do ruky a hodiť ho do vedra s vodu pred výťahom je dobrý ťah – aj my máme v baráku pred výťahom vedro s vodou – jeden nikdy nevie, čo pálivé vyberie z kabelky….

Martin Jeřábek

VIP 17. 9. 2018, 21:17

No její vina to být nemůže jako jak by to udělala. Hloupost.

No tak snad přijdou na to co se stalo pokud to mají ošéfovaný jak tvrdí už jen zbývá to že to opravdu byl vadný kus zrovna nebo ho v kabelce nabíjela třeba přes Power banku i když to nezmiňuje.

Ján Valkovič

17. 9. 2018, 18:36

Toto by sa nemalo stať ani pri nabíjaní v kabelke. Systém by mal regulovať nabíjanie a výkon procesora na základe teploty.

Zdeněk Koutský

VIP 17. 9. 2018, 19:18

Souhlasím s panem Valkovičem. I kdyby byl telefon nabíjen přes powerbanku, zařízení by mělo vše samo regulovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat