iPhone XR půjde na dračku, Apple navýšil dodávky o 50 %

iPhone XR půjde na dračku, Apple navýšil dodávky o 50 %
2018-09-22T14:29:50+02:00
• 22. 9. 2018
2

Člověk by si pomyslel, že nejvíce spekulovaným zařízením bude iPhone Xs a jeho větší bratříček iPhone Xs Max. Opak je však pravdou. Nejvíce se totiž před podzimní Keynote mluvilo o iPhone XR. 

Před jeho oficiálním vydáním se spekulovalo snad o všem – ceně, procesoru, baterii a dalším. To vše ale nyní víme. Otázkou tedy je, bude opravdu tento „levnější“ model tak úspěšný?

iPhone XR bude velmi populární

Kolegové ze zahraničního serveru 9to5mac napsali, že dodavatelský řetězec společnosti Apple počítá s opravdu výrazným navýšením objednávek. Samotný Apple prý sám předpokládá, že by prodeje mohly být vyšší než původně předpokládal. Pokud jsou informace pravdivé, Apple u svého dodavatelského řetězce navýšil dodávky o celých 50 %, a to už je sakra velké číslo.

Celkově by se tak mělo prodat o dalších 20 mil. kusů iPhone XR do konce tohoto kalendářního roku. Objem zásilek se pak bude navyšovat i na začátku roku 2019. Vzhledem k tomu, že iPhone XR není ještě stále k dispozici pro předobjednávku, Apple nebude mít žádné podrobnější informace o prodeji. Bude však moci pozorovat předběžné objednávky, které leccos napoví. 

Celkové dodávky iPhonů, včetně starší generace, budou ve druhé polovině tohoto roku činit více než 127 milionů. V praxi to znamená, že by se společnost Apple měla dočkat mírného růstu. Celkový příjem jablečné společnosti ve druhém pololetí 2018 bude činit 100 mld. amerických dolarů, což je přesně o 10 % více než v předchozím roce. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

22. 9. 2018, 19:14

Tak já si ho nekoupím, za ty prachy seženu lepší, ne?

Tak tentoráte si to jabko asi už koupím,,,,ceny je celkem ,,slušná,, na Apple…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat