iPhone XR – Apple do konce roku prodá 127 mil. telefonů

iPhone XR – Apple do konce roku prodá 127 mil. telefonů
2018-09-15T18:59:17+02:00
• 15. 9. 2018

Globální dodávky nových iPhonů by podle analytiků měly přesáhnout 85 mil. kusů, a to již ve druhém pololetí tohoto roku. Dle zahraniční společnosti DigiTimes se hlavním tahounem stane právě levnější varianta iPhone XR, která zaujme více než polovinu všech dodávek. 

„Dodávky telefonu s 6,1palcovým LCD displejem zaujmou více než polovinu dodávek všech tří iPhonů. A to i přesto, že iPhone XR na trh dorazí až 26. října 2018, zatímco vlajkové modely iPhone Xs a Xs Max 21. září.“

iPhone XR pokryje 50 % dodávek

Celkové dodávky iPhonů, včetně starší generace, budou ve druhé polovině tohoto roku činit více než 127 milionů. V praxi to znamená, že by se společnost Apple měla dočkat mírného růstu. Celkový příjem jablečné společnosti ve druhém pololetí 2018 bude činit 100 mld. amerických dolarů, což je přesně o 10 % více než v předchozím roce. 

Designem na první pohled je iPhone XR téměř identický s loňským iPhonem X. Oproti němu ale na bocích nepoužívá nový model lesklý kov, nýbrž matný hliník. Jedná se tedy v podstatě o stejný materiál jako u boků iPhonu 8. Na čelní straně můžete také pozorovat o maličko širší rámečky kolem displeje. Displej je tedy sice roztáhlý až do okrajů, nejedná se ale o OLED panel. Je použit pouze IPS LCD panel s nižším rozlišením. Úhlopříčka je 6,1 palců a rozlišení 1792 x 828 pixelů. Taktéž podporuje 120Hz snímání dotyků nebo zapnutí poklepáním.

Pokud se chcete dozvědět více o iPhonu Xs a iPhonu Xs Max, klepněte ZDE. Jestliže vás ale zajímá levnější varianta iPhone XR, klepněte ZDE.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat