Průzkum: co uživatelům vadí na iPhonech

Průzkum: co uživatelům vadí na iPhonech
2018-09-09T08:48:29+02:00
• 9. 9. 2018
8

Díky nedávnému úniku informací máme velmi slušnou představu o tom, jaké funkce nabídne a v neposlední řadě jak bude vypadat nový iPhone XS. Něco málo také víme o iPhonu 9, který bude společně s modelem XS představen již 12. září. Server USA Today se proto rozhodl udělat průzkum u 1 665 dospělých lidí na území USA, kterých se zeptal, co přesně by si u nových modelů nejvíce přáli. 

iPhone a nejkontroverznější novinka

U aktuální vlajkové lodě iPhone X se nejvíce kontroverzní novinkou bezesporu stala přední strana telefonu, kde se vůbec poprvé objevil takzvaný notch. V průběhu času se kritika zmírnila a mezi širokou veřejností byl nový design přijat. Dost možná za to mohou konkurenční společnosti, například Huawei, které výřez v displeji okopírovaly. V současné době jediným výrobcem, který výřez v displeji nepředstavil, je jihokorejská společnost Samsung. 

Dle průzkumu si výřez v displeji u nového iPhonu nepřeje 10 % respondentů, což je velmi nízký počet. Upřímně si myslím, že je všem jasné, co si drtivá většina lidí u nové vlajkové lodě nejvíce přeje. 

iPhone má problémy s výdrží baterie

75 % respondentů uvedlo, že si přejí, aby nové modely iPhonů nabízely větší výdrž baterie. I přesto, že se telefony dočkají zcela nových technologií, s přehledem vydrží celý den na jedno nabití. Zajímavostí je, že u iPhonu X, Apple skutečně používá baterii ve tvaru písmene L k maximalizaci interního využití prostoru. 

Aktuální iPhone je rovněž tenký 7,7 mm, což je ve výsledku „nejtlustší“ telefon s logem nakousnutého jablka od představení modelu iPhone 5. Průzkum však ukázal, že by lidé raději měli v rukou tlustší telefon s delší výdrží baterie na jedno nabití než naopak. 

iPhone XS pravděpodobně velký nárůst kapacity baterie nenabídne, zato jeho větší 6,5palcový bratříček ano. Nabídne totiž mnohem větší tělo, do kterého by Apple mohl implementovat větší akumulátor. Zajímavé ale je, že bezdrátové nabíjení je prý nejlepším alternativním řešením, díky kterému by iPhone vydržel celý den. To by ale Apple musel konečně uvést jeho vlastní bezdrátovou nabíječku AirPower, na kterou čekáme již celý rok. 

iPhone: odolnost displeje a úložný prostor

Horkým tématem byla také odolnost iPhonu, respektive odolnost jeho displeje. Corning totiž nedávno představil šestou generaci svého tvrzeného skla, které by se eventuálně mohlo objevit také v nových iPhonech. Ovšem skutečně odolný displej vůči rozbití je stále spíše jen fantazií než realitou. 

Průzkum také odhalil, že si někteří uživatelé stěžují na nedostatek úložného prostoru. Jde o kategorii, o kterou se Apple nikdy příliš moc nezajímal (existují zde totiž určité složitosti, které přicházejí s rozšířitelným úložištěm – správa souborů a tak podobně). Apple nikdy do svých telefonů neimplementoval podporu pro microSD karty, a je to moc dobře, už jen kvůli bezpečnosti. 

Aby nemusela jablečná společnost implementovat slot pro microSD kartu a mohla zachovat bezpečnost telefonu, představí iPhone XS s vyšší kapacitou 512 GB. Tato kapacita by měla být naprosto dostačující i pro nejnáročnější uživatele. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

pan nasrany

9. 9. 2018, 12:36

Víte co mě nejvíce vadí na iPhonech??? iPhone!!!

Jaromír Heimlich

9. 9. 2018, 11:36

Jediný, kdo výřez nepředstavil je Samsung ? A teď mi ukažte třeba Sony s notchem. Díky

Martin Jeřábek

VIP 9. 9. 2018, 19:36

Ne jen Sony ale i HTC.

GoldenCubeCZE

9. 9. 2018, 10:17

zase? vždyť „notch“ se objevil prvně u Essential Ph 1, ne u iPhonu X. takže Huawei, Xiaomi, Apple a všechny další společnosti to okopírovaly od Essentialu.

Miroslav Růžička

VIP 9. 9. 2018, 21:40

Řekněme si ale na rovinu, kdyby ho neměl Apple, myslíte, že by se notch takto chytnul a všichni ho měli najednou?

Martin Jeřábek

VIP 10. 9. 2018, 8:19

Proč by ne, LG měl už patent v době kdy ještě nevyšel Essential, dále už tu je i Sharp který vyšel ve stejnou dobu. Takže ano uchytil.

Martin Jeřábek

VIP 10. 9. 2018, 8:20

Dále LG V10,A V20 měli též výřez takže ano je.

Martin Jeřábek

VIP 9. 9. 2018, 10:03

Zbytečný průzkum o ničem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat