Facebook vs. BlackBerry – schyluje se k patentové válce

Facebook vs. BlackBerry – schyluje se k patentové válce
2018-09-09T10:18:21+02:00
• 9. 9. 2018

V současné době, ale i v minulosti bylo běžné, že se technologické firmy, jež byly zapletené do soudních procesů týkajících se porušení patentů, navzájem žalovaly. Krásným příkladem toho je společnost BlackBerry, která před měsícem žalovala Facebook. 

BlackBerry tvrdilo, že největší sociální síť na světě porušila patenty týkající se aplikací pro zasílání zpráv. Nejedná se o nic neobvyklého, na podobné soudní procesy jsme si totiž zvykli. Skvělý tah ale udělal Facebook ve chvíli, kdy vtrhl do sídla společnosti BlackBerry s vlastní žalobou týkající se krádeže technologie pro zasílání hlasových zpráv. 

Facebook neblafuje, jde do všeho po hlavě

Jeden by řekl, že Facebook jen blafoval, aby BlackBerry stáhlo svou žalobu a zbytek se odehrával mimo soudní síň. Bohužel pro ostružinu, Facebook podal žalobu přímo u federálního soudu v San Francisku a uvádí, že společnost BlackBerry porušila hned několik patentů týkajících se hlasových zpráv, sledování a analyzování dat GPS. 

Celkově Facebook požaduje proplacení všech způsobených škod (částka je stále neznáma) za porušení všech šesti patentů. Nejedná se o nic jiného než o reakci na starší žalobu podanou společností BlackBerry proti Facebooku. Tehdy šlo o to, že sociální síť „využívala řadu inovativních funkcí zabezpečení, uživatelského rozhraní a funkčnosti, díky kterým se produkty BlackBerry staly úspěšné“. 

Patenty citované v soudním sporu zahrnují širokou škálu prvků rozhraní, jako je například značení přátel a rodin ve fotografiích, zobrazování časových značek na zprávách a další. Prozatím ale nepadlo žádné slovo o tom, zda budou obě společnosti ochotny vše vyřešit mimosoudně.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat