Apple chystá konkurenční službu pro Netflix, která mu vydělá více než 4 miliardy dolarů

Apple chystá konkurenční službu pro Netflix, která mu vydělá více než 4 miliardy dolarů
2018-09-09T07:54:48+02:00
• 9. 9. 2018
3

Na internetu se nyní objevila velmi zajímavá informace, se kterou přišla jedna z analytických společností. Pokud se jedná skutečně o pravdivé tvrzení, již brzy se na trhu s video obsahem dočkáme dalšího velkého hráče. Měl by se snad Netflix bát?

Údajně se společnost Apple chystá vstoupit na trh s video streamovaným obsahem, o čemž se spekuluje již nějaký ten pátek. V předchozích měsících jsme se dozvěděli, že Apple chystá zcela nové show a seriály. 

Analytická společnost Morgan Stanley se dokonce pochlubila s informací, že zcela nová služba s logem nakousnutého jablka se během několika let stane skutečnou konkurencí pro Netflix. Dle Morgan Stanley dokáže nová služba již do roku 2025 vydělat více než 4 mld. amerických dolarů, což je neuvěřitelné číslo. 

Netflix může mít velký problém

Jak uvedlo CNBC, společnost Morgan Stanley je přesvědčena o tom, že trh neustále podceňuje schopnosti Applu, neboť právě jablečná společnost dokáže pokračovat v růstu rychlým tempem, což nám několikrát potvrdila. 

Ovšem i tak to bude mít Apple ihned na začátku velmi obtížné, protože v katalogu bude nabízet mnohem menší knihovnu titulů než konkurenční Netflix. Teoreticky by ale toto nemělo tolik vadit. Apple má totiž oproti konkurenci velkou výhodu – může veškeré své služby implementovat do každého zařízení s logem nakousnutého jablka. 

Co se samotných tržeb týká, během příštího roku by měl Apple vydělat zhruba 500 mil. amerických dolarů, a to pouze z video obsahu. Jako kdyby bylo pro Apple vše sluncem zalité, do roku 2025 by totiž měl vydělat více než 4,4 mld. dolarů. Zajímavé ale je, že kdyby se tato služba skutečně dostalo mezi širokou veřejnost, Apple by pravděpodobně nabídl svou aplikaci Apple TV i mimo jeho ekosystém.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 9. 9. 2018, 10:05

Zas vlhký sen Applu který se neuskuteční a bude to stát za prd jako vše od Applu.

Jiří Šťastný

9. 9. 2018, 8:37

„…, Apple by pravděpodobně nabídl svou aplikaci Apple TV i mimo jeho ekosystém.“, není to trochu divoké tvrzení?

Zdeněk Koutský

VIP 9. 9. 2018, 15:25

Jde o tvrzení, které je potřeba brát s nadsázkou. Na druhou stranu, pokud by Apple skutečně nějakou takovou službu představil, svou aplikaci Apple TV by musel nabídnout i mimo jeho ekosystém. Každopádně uvidíme, nechme se překvapit :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat